Marokkaan valt DWDD-bekendheid Sywert lastig

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden en zijn zwangere vriendin zijn in hun woonplaats Amsterdam lastiggevallen door een Marrokkaanse jongen op een scooter. Dat laat hij weten op Twitter. Van Lienden woont in de wijk Landlust in Bos en Lommer, een achterstandsbuurt in Amsterdam-West. “Wat ben ik m’n buurt zat. Nu weer Marokkaanse jongen op scooter die afstapt en wil vechten omdat vriendin (40 weken zwanger) te langzaam is. Die instant agressie hier op de straat – zo akelig“, zegt hij.

De opiniemaker en zijn vriendin reden naast elkaar op de fiets. “Naar de mening van die gast ging ze niet snel genoeg opzij“, zegt hij, benadrukkend dat het om hooguit drie seconden ging.

Het zijn altijd weer de Marokkanen, aldus Van Lienden. “Kan je vertellen dat het hier paar keer per week gebeurt en áltijd zelfde type jongens.

De Marokkaan heeft Van Lienden en zijn vriendin niet fysiek belaagd. “Gelukkig was er een omstander (arts nota bene) die stopte en hielp. Gaf overwicht.

Van Lienden krijgt de behoefte om lekker naar de provincie te trekken. “Jup – wordt aanlokkelijk zo“, zegt hij.

Volgers merken op dat Amsterdam-West geen plek is om je kinderen op te laten groeien. “Reden om te verhuizen“, geeft Van Lienden toe.

Verhuizen naar Haarlem is volgens hem een ‘reële optie’.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen