Kwart miljoen kijkers Irene en Rudolph Vieren Kerst

Het kerstprogramma van Irene Moors en Rudolph van Veen is maandagavond met teleurstellende kijkcijfers van start gegaan op SBS 6. De eerste aflevering wist 259.000 kijkers (6 procent) te bekoren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het programma Irene en Rudolph Vieren Kerst wordt deze week elke werkdag live uitgezonden, recht tegenover RTL Boulevard op RTL 4. Van Veen bereidt diverse kerstgerechten, terwijl BN’ers vertellen over hun afgelopen jaar.

Vooralsnog is het programma dus geen kijkcijfersucces. Bovendien bezorgde het programma de zender een kijkcijferdip. Shownieuws ervoor scoorde 317.000 kijkers (9 procent) en Utopia erna 494.000 kijkers (9 procent).

Het was een lastig jaar voor Moors. Haar overstap van RTL 4 naar SBS 6 was niet het succes waar ze op gehoopt had. Ze begon haar SBS 6-jaar met magere kijkcijfers (De Vreemde Eend) en sluit het nu af met magere kijkcijfers.

Moors lijkt zich nog niet helemaal comfortabel te voelen buiten het duo dat ze jarenlang met Carlo Boszhard vormde. De laatste tijd heeft ze er een handje van om tijdens élk tv-optreden het publiek te verwijten te stil te zijn of niet te reageren.

Dat deed ze afgelopen zondag nog in Carlo’s TV Café. Toen ze daar met Van Veen vertelde over hun kerstprogramma, had ze het gevoel dat haar enthousiasme niet overkwam bij het publiek. Daarop verweet ze het publiek te stil te zijn, wat voor een ongemakkelijk tv-moment zorgde.

De kerstshow van Moors en Van Veen had met name last van de concurrentie van RTL Boulevard en EenVandaag. Naar die programma’s keken ruim 950.000 mensen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen