Huilonman wil eigen sketchprogramma op tv

Acteur Jim Deddes (30), die op YouTube succes heeft met sketches als onder meer de Huilonman en de Vrouwonman, zou graag een eigen sketchprogramma op televisie hebben. Dat vertelt hij in een interview met Het Parool. Deddes, wiens sketch ook voorbijkwam in de Zomergasten-aflevering met Arjen Lubach, heeft er al serieus werk van gemaakt. “Een tijdje geleden hebben we met Joardy Film een tv-pilot gemaakt, waarmee we langs omroepen gaan“, zegt de komediant.

Hij vervolgt: “Ik zou dat wel zien zitten, een goed absurd sketchprogramma op tv. Ik denk dat mensen daar best op zitten te wachten.”

De YouTube-filmpjes zijn mede ontstaan uit werkloosheid. Hij studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten. “Die periode van werkloosheid in het begin is gewoon kut natuurlijk. Dat kun je navragen aan 95 procent van de afgestudeerden. Bij mij gaat het nu beter, omdat er toch aandacht en werk is gekomen door die filmpjes.

Bovendien is hij omarmd door Kees de Koning van Topnotch, die ook tuigvlogger Ismail Ilgun omarmde. Deddes: “We hadden wel gesprekken gehad met Multi Channel Networks (MCN’s), maar daar werd van ons verwacht dat we ook gingen vloggen. Kees zei gewoon: ‘Leuk, gaan we doen.’ Dat gaf vertrouwen“, zegt hij in de krant (via Blendle).

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen