Dieuwke vindt DWDD niet altijd even sterk na haar exit

Dieuwke Wynia ziet wel eens items voorbijkomen in De Wereld Draait Door, waar ze zelf niet voor zou hebben gekozen. Dat vertelt de tv-maakster, die op 1 oktober stopte als hoofdredacteur van de VARA-talkshow, in de Volkskrant. Als ze nu DWDD kijkt, ziet ze ‘alles’. “Ja, ik vind dat best lastig. Mijn zoon zei laatst heel droog tegen me: ‘Hee mam, je bent niet meer verantwoordelijk, hè.’ Haha. Dat vond ik heel grappig. Ik denk dat ik naar de televisie zat te roepen ofzo, ik had het zelf niet door.”

Op de vraag of haar handen dan jeuken, antwoordt ze: “Soms wel ja.” Op de vraag of ze verschil ziet in DWDD zónder en DWDD mét haar, antwoordt ze: “Nee, dat kan ik niet zeggen.

Kan ze dat niet of wil ze dat niet? “Nou, allebei. Maar soms zie ik wel een onderwerp voorbijkomen waarbij ik denk: ik weet niet of ik dat had gedaan. Maar ik zie ook dingen die heel goed bedacht zijn, zoals Het Groot Nederlands Songbook. Ik vind het een beetje makkelijk om zo van de zijlijn iets te zeggen. Dat vind ik echt niet oké.

Per 1 januari gaat ze aan de slag met haar nieuwe productiebedrijf Mr. & Mrs. Lane. Daar werkt ze samen met Boudewijn Vos, die ook vertrok bij DWDD. Of ze ook weer gaat samenwerken met Van Nieuwkerk? “Dat sluit ik niet uit. Je ziet waar het toe kan leiden als we samenwerken.

Het Volkskrant-interview met Dieuwke Wynia kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen