Anna Nooshin wil diepgang: ‘Make-uppen met BN’ers’

RTL Boulevard kwam dinsdag opnieuw met een non-item over vloggen, voorzien van duiding door ‘socialmediadeskundige’ Anna Nooshin, veruit de meest overgewaardeerde mediapersoonlijkheid van dit moment. Nooshin kondigde op RTL 4 aan dat ze het vlogroer omgooit: ze wil meer diepgang. Hoe ze dat wil bereiken? Meer items zoals de vlog die ze maakte waarin Dave Roelvink haar make-up doet. “Het lijkt allemaal heel makkelijk, maar er zit wel echt een formatidee achter.

RTL Boulevard stond dinsdag stil bij de vloggende medemens, omdat 2016 volgens de rubriek ‘het jaar van de vloggers’ was. Nooshin stond aan de desk, omdat zij volgens presentator Winston Gerschtanowitz ‘de grootste vlogger van het land’ is.

Nu blijkt dat je voor vloggen geen talent nodig hebt en iedereen aan het vloggen is geslagen, wil Nooshin het roer omgooien. “Het moet veranderen in die zin dat ik dit jaar heel erg heb nagedacht over wat ik aan het doen was. Ik vind vloggen echt superleuk, ik ga er niet mee stoppen, maar ik zie wel dat het dit jaar heel mainstream is geworden en dat heel veel mensen het doen.”

De vloggende massa maakt vloggen minder uniek, aldus Nooshin. “Aan de ene kant is het te gek omdat het democratischer wordt – iedereen kan ook op YouTube – maar voor mezelf hoop ik dat ik in 2017 wat meer diepgang kan brengen. Ik wil iets meer filmpjes brengen die echt geproduceerd zijn. Dingen die echt een verhaal hebben.”

Wat die diepgang precies is? “Niet diepgang zoals jij nu denkt met dat het over goede doelen en politiek moet gaan, maar iets meer geproduceerde content. Ik denk dat ik zelf een beetje klaar ben met: ‘Het is nu maandag, nu dinsdag en nu woensdag.’ Met diepgang bedoel ik puur hoe iets gemaakt is. Ik hoop dat ik in het nieuwe jaar iets meer producties kan neerzetten en formats.

Wat ik heel leuk vond om te doen was bijvoorbeeld dat Dave Roelvink mijn make-up doet. Dat vond ik echt te gek om te doen. Het lijkt allemaal heel makkelijk, maar er zit wel echt een formatidee achter dat iemand die helemaal niets met make-up hebt dan jouw make-up gaat doen. Dat zorgt voor heel veel entertainment en ik merk dat ik dat heel leuk vind.”

Op de vraag of ze eigenlijk gewoon kleine tv-programmaatjes wil maken, antwoordt ze: “Dat lijkt me echt te gek om te doen. Ik hoop dat het daar naar toe gaat. Het wordt moeilijk om door de bomen het bos te zien als iedereen gaat vloggen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen