Telegraaf slacht ‘RTL 5-pulp’ af op voorpagina

RTL 5 krijgt het vandaag behoorlijk voor zijn kiezen op de voorpagina van De Telegraaf. “We zijn er klaar mee! Uitgekeken op pulp-tv“, kopt de krant groots op zijn voorpagina. Platte televisie raakt volgens De Telegraaf uit de gratie. De krant wijst erop dat Oh Oh Daar Gaan We Weer! kijkers verliest en dat hetzelfde geldt voor ‘RTL 5-pulpserie’ Get The F*ck Out Of My House. “Als er minder wordt gekeken, houdt het vanzelf op“, zegt oud-RTL-baas Fons van Westerloo, die het ‘makkelijke tv’ noemt.

Volgens Van Westerloo denkt RTL 5 te weemoedig terug aan het succes van de allereerste Oh Oh Cherso. “Oh oh Cherso was in 2010 een enorm succes, iedereen keek zijn ogen uit. We weten het zo onderhand wel. Mensen zijn eraan gewend geraakt.

Toch is er ook onder zijn eigen leiding veel pulp op tv verschenen. “Ik heb geen boter op mijn hoofd, maar programma’s als Oh oh daar gaan we weer zijn makkelijk te maken televisie. Het is niet overdadig creatief meer en voor de hand liggend het weer te gaan doen.

Het wordt nog even doorbijten, vreest De Telegraaf. “Tot de dorst van de kijker echt is gelest.

Het Telegraaf-artikel over de RTL 5-pulp kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen