RTL 5 past Oh Oh aan na gesprek met STIVA

RTL 5 gaat de resterende afleveringen van Oh Oh Daar Gaan We Weer! The Next Generation iets aanpassen om STIVA tegemoet te komen. Dat heeft de tv-zender laten weten in een persbericht. STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, vindt dat Oh Oh aanzet tot alcoholmisbruik en eiste daarom dat RTL zou stoppen met het programma. Beide partijen zijn dinsdag tot een compromis gekomen. “RTL heeft een constructief gesprek gehad met STIVA.

RTL begrijpt de kritiek van STIVA. “Ook bij dit soort programma’s nemen wij onze maatschappelijke rol serieus. In het licht van de heftige discussie rondom de eerste uitzending hebben wij daarom voorafgaand aan het gesprek met STIVA de overige afleveringen van de reeks kritisch beoordeeld.”

Er worden enkele aanpassingen gedaan. “Met een paar kleine aanpassingen vertrouwen wij erop dat het uitzenden van de overige afleveringen van Oh Oh Daar Gaan We Weer verantwoord is en blijft tegelijkertijd het uitgesproken karakter van het programma bewaard.

Peter de Wolf, directeur van STIVA, is blij met de reactie van RTL. “Gelukkig drinken jongeren in Nederland steeds minder en beginnen ze later met drinken. Toch blijft de beeldvorming dat het niet goed gaat met jongeren en alcohol hardnekkig. Daarom is het belangrijk dat RTL meedenkt en haar verantwoordelijkheid heeft genomen door beelden van alcoholmisbruik uit de nog uit te zenden afleveringen van Oh Oh Daar Gaan We Weer te verwijderen.

Coma zuipen is niet normaal en zeker niet ‘cool’, we moeten er met z’n allen aan werken om deze boodschap bij de jong-volwassenen te laten landen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen