Patrick Kicken zet ondertiteling aan bij Humberto Tan

Geplaatst op do 24 nov 2016 om 15:54

Patrick Kicken kijkt RTL Late Night met ondertiteling. Hij kan Humberto Tan namelijk niet goed verstaan. Dat zegt de dj op zijn weblog, vlak na zijn omstreden opmerking over Sylvana Simons. “Chapeau aan RTL 4 dat ze Humberto Tan als presentator van de late night een kans hebben gegeven. Toegegeven, ik kan hem soms een beetje moeilijk verstaan, maar dan zet ik de ondertiteling wel aan. Zijn vervanger Peter van der Vorst versta ik beter. Iets met accent. Geen racisme!

Kicken zegt ‘chapeau’, omdat hij het goed vindt dat er ook een donker iemand is die een prominent programma heeft in Nederland. Hij vindt televisie waarin mensen van allerlei culturen moeiteloos met elkaar omgaan prachtig. Daarom houdt hij ook zo van de film Intouchables.

Volgens Kicken laat televisie te vaak een negatief en polariserend beeld zien van de multiculturele samenleving. Dat moet veranderen. “Door op tv meer voorbeelden te laten zien van hoe een mix van iedere huidskleur en afkomst het samen heel leuk hebben.

Juist daarom verzet hij zich zo tegen Sylvana Simons, aldus Kicken. Hij vindt haar polariserend. “Is Sylvana wel helemaal in het reine met zichzelf of loopt ze rond met onverwerkt verdriet uit het verleden, getriggerd door gebeurtenissen nu?“, vraagt hij zich af.

Er zijn overigens wel meer mensen die moeite hebben met het accent van Humberto Tan. Zo zijn er mensen die jarenlang dachten dat zijn oud-sidekick Luuk Ikink niet Luuk Ikink, maar Lucky King heet.

Foto: Radio Veronica
28 Reacties op “Patrick Kicken zet ondertiteling aan bij Humberto Tan”


 1. RT

  Wilfred Genee zou dat programma veel beter kunnen presenteren.

 2. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Ik zet bij alle Nederlandstalige programma’s de 888 aan. Jammer dat RTL zo weinig ondertitelt.

 3. Wibo TROS Aktua

  Is het Patrick Kicken week bij M.C. ?

 4. Jeffrey

  Tja ik heb maanden gedacht dat het Luukie King was.
  Dus geheel onzin is de mening van Kicken nou ook weer niet.

 5. Daniel

  Heb hier vorige week nog geschreven dat ik toch echt dacht dat de oud-sidekick Lucky King heette. Ik vind Humberto een toffe gozer, maar soms praat hij te snel en slikt hij teveel lettergrepen in. Misschien eens naar een logopedist?

 6. PeDante lul

  Ik kan die Tanzania kan iet goed verstaan kan die man niet gewoon gaan dansen

 7. johan de vries

  Tan moet naar de logo pedist,hij moet articuleren, ipv dat binnenmonds gebrabbel van hem,maar ja nu ik dit type denk ik dat dit ook discriminerend is ,maar ach…

 8. Wim Bosboom

  Als iets racistisch is ,dan is het de film Intouchables wel . De Noord- Afrikaanse persoon in het echt werd in de film vervangen door een donkere acteur , omdat het beter zou verkopen.

 9. 42

  Als Kicken op de radio is zet ik ook altijd de ondertiteling aan

 10. O e mberto

  Ben ook slecht te vestaan. Maar vanafend om hlf elluf weer leet nite op rtl fiie

 11. Gea

  Het stemgeluid van Humberto is te schel. Daar moet de technicus iets aan doen. Heb dat ruim een jaar geleden al gemeld bij rtlln.

 12. magere marc

  Haha. Lucky King. Jazeker.

 13. Djd

  Goedenaanvond

 14. Rogier, Amsterdam

  Wat een onzin! Ik heb nog nooit moeite gehad om Humberto te verstaan en ik kijk vrijwel dagelijks. Dit zegt die Kicken alleen maar om op te vallen. Ik word zo moe van die types.

 15. Marly van der Velden Lover

  ik denk dat Kicken nog wel op het matje moet komen bij de directie van radio veronica

 16. Anoniem

  Ik dacht ook in het begin lucky king. Ik dacht nog wat een na-aperij ivm lucky tv hahaha

 17. Anoniem

  Oembertoh is niet te verstaan om haluf eluf goeienafent.

 18. Barbie

  Zijn broer Jandino Asporaat vind ik veel leuker en spontaner.

 19. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Kicken is al weg bij Veronica…..

 20. gtstfites

  Als hij het zo slecht kan verstaan wat doet hij dan bij de radio?

 21. Jan

  Misselijkmakend laf kut kereltje is het:

  iemand vals beschuldigen maar excuses hierover ho maar…..

 22. Bea

  Oembertoh kan ik niet verstaan maar ik doe daar ook geen moeite voor, ik zap weg als ik die zwarte zeurpiet zie net als bij opper zeurpiet labiele Sylvana. Negeren deze zeurn*gers.

 23. Bea

  Oembertoh kan ik OOK niet verstaan maar ik doe daar geen moeite voor, ik zap weg als ik die zwarte zeurpiet zie net als bij opper zeurpiet labiele Sylvana. Negeren deze zeurn*gers.

 24. Anoniem

  Umberto praat slecht nederlands, een gebaren tolk zou een uitkomst zijn.

 25. pepe

  dat verzint hij ter plekke meneer KICKEEEEEEEEHHHNNNNN kijk alleen met tt888 (want ontzettend slechthorend ) en RTLLN is bijna nooit ondertiteld alleen de buitenlandse gasten maar niet voor doven en slechthorenden

 26. Edith

  Indien mensen moeite hebben met Humberto Tan, wil ik het advies geven om niet meer naar zijn programma’s te kijken. Sappen is ook een mogelijkheid. Net zo een hobby als afgeven op iemand.

 27. Stefan

  Ik vind het spijtig om te zien hoe Humberto Tan mee de afgrond in wordt gesleurd vanwege de zaak-Sylvana. Het is een uiterst correcte, vriendelijke, sympathieke man. Hij verdient dit niet.

  Wat de opmerking van Patrick Kicken betreft: sorry, maar dit riekt gewoon naar racisme. Als je zo doof bent dat je Humberto Tan (nota bene voormalig nieuwslezer) niet kunt verstaan, kun je beter onmiddellijk stoppen met radio maken.

 28. Marcel

  @Edith: Sappen vind ik persoonlijk erg lekker…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.