Lucille Werner niet boos op Gerard en Gordon

Lucille Werner is er niet boos over dat Gerard Joling en Gordon in hun RTL 4-programma’s grapjes over haar handicap hebben gemaakt. Dat vertelt de SBS 6-ster in Veronica Magazine. ‘Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen’, grapte het duo bijvoorbeeld voor hun miljoenenpubliek. Beledigend? “Nee“, vindt de Lingo-beroemdheid. “Ik vind hem oprecht grappig. Hij zou op een Delftsblauw tegeltje moeten. Over alles en iedereen worden grappen gemaakt, waarom dan niet over mij?

Grappen maken is iets anders dan beledigen, aldus Werner. “Kreten als mankepoot op Twitter gaan me wel te ver. Gekwetst voel ik me niet, maar dat gaat wel een grens over.

Werner vindt ook dat mensen het woord ‘handicap’ niet hoeven te vervangen door ‘beperking’. “Gewoon handicap zeggen, hoor! Door een hersenbeschadiging loop ik moeilijk. Je moet het gewoon benoemen zoals het is, als de bedoeling maar goed is.

Ondanks haar handicap heeft Werner een tv-carrière opgebouwd, waarmee ze veel geld heeft verdiend. “Maar ik ben niet iemand die duizend euro uitgeeft voor een hotelkamer. Ik heb ooit wel zoiets gedaan, op Bali.

Daar sliep ze in een hotel uit de film Eat Pray Love. “Ik ben toen een beetje de Julia Roberts gaan uithangen en heb genoten van een kamer die 600 euro kostte. Maar dat hou ik ook niet langer dan twee nachten vol.

Gerard en Gordon grappen over Lucille Werner (vanaf 6:30):

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen