Gijp-schrijver haakte af bij Thomas Dekker

Foto: RTLMichel van Egmond, de eindredacteur van de RTL 7-hit Voetbal Inside en schrijver van hitboek Gijp, was de beoogde schrijver voor het veelbesproken boek van Thomas Dekker. Dat vertelde René van der Gijp vrijdag in de voetbaltalkshow. Van Egmond vond de verhalen van Dekker wel heel sterk, aldus Van der Gijp. “Die Michel zou eigenlijk dat boek over Thomas Dekker schrijven. Hij heeft vier of vijf keer met hem meegelopen, maar hij geloofde hem niet. Hij vond hem vaag.”

Van der Gijp heeft erover gesproken met Van Egmond. “Hij zei: ‘Ik ga geen dingen opschrijven waarover ik twijfel.’ Hij is afgehaakt.”

Dekker vertelt in zijn boek onder meer dat hij samen met Michael Boogerd hoeren heeft besteld op een hotelkamer. Ook andere verhalen over seks en doping passeren de revue.

Van der Gijp: “Je kan niet zo maar zes boeken over een kwam scheren. Het boek van Kieft, Dekker, mij en Van der Meijde: we doen nou net alsof iedereen het alleen maar over neuken, aftrekken en doping had. Dat doet hij namelijk. Ik niet. Bij mij gaat het helemaal nergens over.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen