Eerste vijf titels op longlist Televizier-Ring 2017

RTL 4’s Dance Dance Dance, SBS 6′ Dokter Tinus, RTL 5’s Expeditie Robinson, Omroep MAX’ Heel Holland Bakt en VPRO’s Zondag Met Lubach zijn de eerste vijf programma’s op de longlist voor de Gouden Televizier-Ring 2017. Dat heeft de organisatie laten weten. Heel Holland Bakt is met 3 miljoen kijkers de meest bekeken van de vijf. “Maar een programma als Zondag met Lubach, dat het afgelopen tv-kwartaal tussen de 500.000 en 800.000 kijkers trok, is dit keer óók genomineerd.

Kijkcijfers alleen zeggen dus niets over een nominatie voor de Ring, zegt hoofdredacteur Jeroen de Goeij. “Uiteindelijk bepalen de fans of een programma wordt genomineerd of niet.

Nederlandse tv-kijkers hebben de eerste vijf programma’s genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2017: Dance dance dance (RTL 4), Dokter Tinus (SBS 6), Expeditie Robinson (RTL 5), Heel Holland Bakt (Omroep Max) en Zondag met Lubach (VPRO) maken nu al kans op de Ring.

De vijf titels zijn bovenaan geëindigd tijdens de eerste voorronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2017. Er volgen nu nog drie kwalificatierondes, die elk de tv van het afgelopen kwartaal bestrijken.

Door middel van deze vier voorrondes bepaalt het publiek welke twintig programma’s en series in september kans maken op de Ring; Televizier geeft vervolgens nog eens vijf wildcards weg.

Tijdens de volgende fase van de verkiezing, de nominatieronde in september 2017, kan het publiek alleen op deze 25 titels stemmen.

De drie programma’s of series met de meeste stemmen staan in de finale van de Gouden Televizier-Ring 2017.

Foto: VPRO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen