Eerste tv-recensies niet echt positief over Petticoat

De eerste tv-recensies over de nieuwe NPO 1-dramaserie Petticoat zijn niet bepaald positief. Zowel Het Parool als NRC Handelsblad zijn kritisch. Dat is te lezen in de kiosk. Parool-recensent Han Lips vindt dat Petticoat wel heel erg lijkt op de serie Moeder, Ik Wil Bij De Revue die NPO 1 een paar jaar geleden uitzond. Het belangrijkste verschil is de sekse van de hoofdrolspeler, stelt hij. “Never change a winning format, dacht de KRO-NCRV, en dus is ook Petticoat een met liedjes doorspekte jaren-50-serie.

NPO 1 had van dat budget wel iets originelers kunnen uitzenden, vindt hij. “Het script lijkt te zijn geschreven met hulp van de copy/paste-functie.

Lips vond de serie bovendien erg traag. “Het trage verteltempo stamt wel weer uit de jaren vijftig.

Wilfred Takken van NRC trekt precies dezelfde vergelijking. “Petticoat lijkt sprekend op Moeder, ik wil bij de revue, maar mist vooralsnog de schwung en humor van die serie.

Hij denkt dat het komt omdat de eerste aflevering zich volledig in een Gronings gehuchtje afspeelde. “Je mist de extravaganza van de showwereld.”

Het lijkt alsof de oorspronkelijke musical te veel is aangelengd met overbodige, serieuze speelscènes, die meer nadruk krijgen dan de zang en dans.

De tv-recensies kunt u lezen op de Parool-site en de NRC-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen