DNA Onbekend krijgt spin-off met BN’ers

De NPO 1-show DNA Onbekend met Caroline Tensen krijgt een spin-off met bekende Nederlanders op NPO 3, getiteld ‘Wie denk je wel dat je bent?’. Dat heeft AvroTros laten weten. Net als de DNA Onbekend-kandidaten zullen de BN’ers hun DNA afstaan. Ze willen echter niet te weten komen wie hun echte familie is, maar waar hun voorouders vandaan komen. “In elke aflevering doet één BN’er een DNA-test waarmee hij inzicht krijgt in onder andere zijn geografische oorsprong.”

Het DNA moet antwoord geven. “Welke mix van – soms heel oude en onverwachte – volkeren en culturen stroomt er door zijn aderen?

De BN’er reist naar een bijzondere bestemming die wordt bepaald op basis van de resultaten uit de DNA-test. “Zo kan iemand weliswaar geboren en getogen zijn in Nederland, maar kunnen we in het DNA-profiel van die persoon sporen vinden die verwijzen naar verre, exotische of onverwachte landen, gebieden, volkeren en culturen.”

De AvroTros verwacht een bijzonder programma. “In combinatie met historische gegevens wordt een uniek verhaal blootgelegd dat veel verder gaat dan een stamboom kan laten zien.”

DNA Onbekend werd vroeger uitgezonden door AvroTros, maar is tegenwoordig een programma van KRO-NCRV. Het DNA-programma met sterren begint medio volgend jaar op NPO 3.

Foto: Wikimedia

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen