Wilfred Genee wilde VI zelf gaan produceren

Wilfred Genee heeft met het idee gespeeld om Voetbal Inside zélf te gaan produceren toen RTL 7 van het hitprogramma af wilde. Dat vertelt Johan Derksen in De Telegraaf. Volgens Derksen heeft Genee een sterk zakelijk inzicht. “Ik heb één keer niet goed naar Wilfred geluisterd en dat heeft me veel geld gekost. Toen RTL van ons af wilde, zei Wilfred: ‘We moeten het programma zelf gaan produceren.’ Maar dat leek me zo’n gedoe. Een jaar later wonnen we de Televizier-Ring.

Na het winnen van de Ring ging het alleen maar beter met VI. “Daar hebben we heel veel geld laten liggen. Ik heb nu nog een contract van anderhalf jaar en daarna zien we wel verder“, zegt Derksen.

Volgens Genee heeft hij VI altijd ‘vanuit zijn hart’ gedaan, maar daar twijfelt Derksen over: “Ja, en daarom wachtte hij tot het allerlaatste moment om bij te tekenen. Zodat hij wist: nu kunnen ze niet meer zonder mij verder. Heeft hij financieel optimaal uit kunnen spelen, hahaha.

Wat er gebeurt als over anderhalf jaar het contract van Derksen afloopt? René van der Gijp: “Als het contract afloopt, is Johan bijna zeventig. Dan plakt hij er heel misschien nog een jaartje aan vast, maar dan houdt het echt op. En Johan weg, programmaatje weg.

Ik geloof in het Top Gear-verhaal: je moet het trio niet scheiden“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Vanavond viert Voetbal Inside zijn vijftienjarig jubileum met een extra lange uitzending op RTL 7.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen