Richard Groenendijk brengt Jopie Parlevliet naar theater

Richard Groenendijk brengt zijn tv-personage Jopie Parlevliet naar het theater. Ze maakt deze herfst haar opwachting in zijn muzikale voorstelling Midden in de Winternacht. Dat heeft zijn bedrijf vandaag laten weten. Groenendijk vindt het leuk om zijn vrouwelijke alter-ego het theater in te brengen. “Nu Jopie bij RTL op de zaterdagavond zo’n enorm succes blijkt, met iedere week méér dan een miljoen kijkers, vond ik dat ze in de theatershow niet mocht ontbreken“, zegt de komediant.

Midden in de Winternacht is een ode aan iedereen die Groenendijk de afgelopen 44 jaar muzikaal heeft beïnvloed. “Van Aznavour tot Kaandorp en alles wat daartussen zit.”

Hij gaat met een zevenkoppige band op tournee in november en december. “Ook Jopie brengt dus een eerbetoon aan háár muzikale idolen. Ik wil er nog niet teveel over verklappen, maar haar Rotterdamse versie van Blame it on the Boogie is in het repetitielokaal al een hit!

De Jopie Parlevliet Show is morgen voorlopig voor het laatst te zien op RTL 4. Midden in de Winternacht gaat op 15 november in première.

Traditiegetrouw sluit Groenendijk zijn tournee af met twee weken in het oude Luxor Rotterdam, waar hij op Tweede Kerstdag de laatste voorstelling speelt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen