NOS mag Eredivisie twee jaar langer uitzenden van FOX

De populaire samenvattingen van het Eredivisievoetbal op zondagavond om zeven uur zijn in elk geval nog tot en met 2019 te zien bij de NOS. Dat heeft FOX, eigenaar van de rechten, laten weten aan NU.nl. FOX kocht in 2012 voor twaalf jaar de rechten van de Eredivisie. Aanvankelijk was de verwachting dat de open zender van FOX de samenvattingen zou gaan uitzenden, maar dat is nooit gebeurd. Ook de komende twee jaar verkoopt FOX de samenvattingsrechten aan de NOS.

Eredivisie Media & Marketing, waar FOX een meerderheidsaandeel in heeft, zegt tegen de nieuwssite: “We gaan met de samenwerking met de NOS met veel plezier nog twee jaar verder. In 2019 kijken we weer verder.

De NOS moest zijn afspraken met FOX over de uitzendrechten van de Eredivisie vorig jaar nog aanpassen van het Commissariaat voor de Media.

De publieke omroep zou te veel reclame maken voor de betaalkanalen van FOX Sports. Na het aanpassen van de afspraken is dat niet meer zo.

Een samenwerking met een commerciële tv-zender zou FOX meer ruimte bieden om reclame te maken voor de eigen betaalkanalen, maar het station blijft vasthouden aan de publieke NOS.

Foto: NOS

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen