Jochem voelt zich verkeerd opgesteld door SBS 6

Jochem van Gelder heeft het gevoel dat hij verkeerd opgesteld wordt door SBS 6. Dat heeft de presentator gezegd op 100% NL. Van Gelder vindt het nog altijd jammer dat SBS 6 hem geen televisie met kinderen laat maken. “Ik werk nu bij SBS met heel veel plezier. Ik doe Bonje met de Buren en Lachen Om Home Video’s. Het is duidelijk dat mijn ambitie verder reikt dan Lachen Om Home Video’s. We maken dat met een mooi klein team, maar de ambitie reikt wel verder“, vertelt hij.

Hij pleit voor een terugkeer van Praatjesmakers bij SBS 6. “Als je een goede linksbuiten bent, dan moet je niet rechtsback ingezet worden. Dan moet je gewoon lekker op die plek gaan spelen. Ik denk dat een kwaliteit of unique selling point van mij het praten met kinderen is.

Het is zijn droom om Praatjesmakers als vast programma te hebben en daarnaast andere projecten te doen. “Als ik dat alléén maar zou doen, dan weet ik het niet. Maar ik zou het te gek vinden om het erbij te doen. Het is altijd verschrikkelijk leuk geweest. Het is ooit gestopt bij de NCRV, wat ik toen niet helemaal begreep, maar de ambitie is er nog.

SBS 6 bracht vorig jaar een soort van Praatjesmakers op de buis, maar dan zonder hem. Bijdehandjes werd gepresenteerd door Jeroen van Koningsbrugge. “Als je het doet, moet je het in de oorspronkelijke vorm doen. Daar moet je niets aan veranderen”, vindt Van Gelder.

Van Gelder vindt dat er in die show te veel is gemonteerd. “Je moet ook de tijd geven aan de kinderen. Als ze even tien seconden niet weten hoe het werkt, moet je dat ook laten zien. De tijd nemen voor gesprekken.

Ik zie programma’s die weer een heerlijk rustig tempo hebben en dan vooral op 1 of bij MAX. Dan denk ik: daar zitten toch ook miljoenen mensen naar te kijken. Het is volgens mij achterhaald dat alles heel snel en flitsend moet zijn. Wat mij betreft kan het ook bij SBS.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen