Jeroen Pauw tevreden over ontwikkeling Eva Jinek

Jeroen Pauw is tevreden over de ontwikkeling die zijn pupil Eva Jinek heeft doormaakt op televisie. Dat vertelt de presentator in De Telegraaf. Pauw heeft Jinek geruime tijd gecoacht en straks zit ze op hetzelfde niveau als hem: vanaf juni gaan ze elkaar om de drie maanden afwisselen op de late avond van NPO 1. “Bram Moszkowicz belde en zei: ’Mag ik jou even aan de dame geven die naast me zit?’ Dat was Eva, toen z’n vriendin. Ze vroeg: ’Wil jij me coachen?’ Deed ik, met heel veel plezier.

Later heeft Pauw met zijn bedrijf TVBV haar programma’s geproduceerd. “Ik kijk instemmend naar haar ontwikkeling. Het geeft voldoening zonder dat ik me op de borst klop.”

Pauw vindt niet dat hij Jinek gemaakt heeft. “Zij heeft wel wat aan me gehad, maar ze heeft zichzelf gebracht naar waar ze nu staat. Dat is zeker niet mijn verdienste.

Hij vindt het heel fijn dat hij en Jinek gaan afwisselen. De late night-talkshow doen is geweldig, maar niet negen maanden per jaar, aldus Pauw. “De afwisseling met Eva ervaar ik als zeer aangenaam.

In de tijd van Pauw & Witteman was dat wel anders. Pauw ergerde zich toen aan de onderbrekingen door Knevel & Van den Brink. “Ik vond het toen vooral irritant dat we het gevoel hadden te worden nagedaan.

Nu zou hij er minder moeite mee hebben. “Achteraf zeg ik: je hebt ontzettend leuk werk, ga nou niet anderen kwalijk nemen dat ze dit leuke werk ook willen doen“, besluit hij in de krant, via Blendle.

Foto: KRO/NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen