Frank Visser moet wennen aan kijkcijfers SBS 6

Frank Visser moest er flink aan wennen dat hij op SBS 6 niet met gemak een miljoen kijkers scoort. Dat zegt hij in de Volkskrant. Waar Visser die grens op NPO 1 met gemak passeerde, is dat bij SBS 6 wat lastiger. Toch scoort zijn programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, dat maandag terugkeert voor een nieuw seizoen, prima. “Ik moest wel wennen aan de kijkcijfers voor mijn nieuwe programma Mr. Frank Visser doet uitspraak, dat trok gemiddeld 835 duizend kijkers“, legt hij uit.

Visser hoopte op meer. “Ik had er natuurlijk liever 1,3 miljoen gehad, zoals De rijdende rechter met mijn opvolger John Reid, op NPO 1. Maar het is nou eenmaal zo dat veel mensen alleen naar NPO 1 kijken.

SBS 6 is tevreden, aldus Visser. “Mijn marktaandeel was ruim boven het gemiddelde op SBS6 en het was pas mijn eerste seizoen daar. Ze zijn tevreden en ik ook.”

Vorig jaar stapte Visser over van KRO-NCRV naar SBS 6. “Na twintig jaar bij de publieke omroep waren we gewoon op elkaar uitgekeken. Het mocht van mij wel wat meer spetteren. Alles is daar erg ambtelijk en stroperig. Bij SBS6 zijn ze lekker direct, dat past bij mij.

Hij heeft Jetske van den Elsen ingeruild voor Viktor Brand. “Zij deed haar eigen ding, we ontmoetten elkaar bij de studio en kwamen vaak niet verder dan vriendelijk gedag zeggen.”

Met Viktor trek ik de hele dag op. Eerst was hij alleen een soort gastheer, nu gaat hij mee en helpt hij me met van alles, zoals afstanden meten. We zijn echt een team“, zegt hij in de krant, via Blendle.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen