Antoinette gelooft niet in houdbaarheidsdatum

Antoinette Hertsenberg wordt aan het eind van dit jaar 52, maar is niet bang dat er een houdbaarheidsdatum zit aan hoe lang ze op tv kan blijven. Dat vertelt de AvroTros-ster in de Vriendin. Hertsenberg houdt er geen rekening mee. “Nee, eigenlijk niet. Nelleke van der Krogt was 66 jaar toen ze uit eigen beweging stopte. Als ze had gewild, had ze nu nog steeds tv kunnen maken. Zolang mensen het leuk vinden om naar mijn programma’s te kijken, beschermt dat mijn positie“, legt de presentatrice uit.

Toch zijn er ook verhalen over tv-vrouwen die verjongingsslagen niet hebben overleefd, zoals Margreet Spijker, die weg moest bij RTL Nieuws. “Natuurlijk zijn er ook andere verhalen. Maar ik ben nooit tv-programma’s gaan maken omdat ik zo’n vreselijk mooie vrouw ben, het ideale figuur heb, kortom picture perfect ben“, vertelt ze.

Bij haar programma’s gaat het om de inhoud en niet om het plaatje, aldus Hertsenberg. “Ik zit daar omdat ik inhoudelijk betrokken ben bij een onderwerp, passie heb voor mijn vak.

Ik geloof niet dat die kijkcijfers ineens veranderen vanwege een rimpeltje meer of minder. Het is je persoonlijkheid die bepaalt of je wel of niet blijft. Meer nog dan je uiterlijk, want dat is echt van ondergeschikt belang.

Hertsenbergs favoriete tv-presentatoren zijn beiden 50 jaar of ouder: Linda de Mol (52) en Humberto Tan (50). Haar favoriete tv-programma is Ik Vertrek.

Foto: AvroTros/Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen