Van Koningsbrugge vindt kijkcijfers ‘behoorlijk goed’

Het gaat RTL 4 niet voor de wind bij de start van het tv-seizoen 2016/2017. De scores op prime time blijven behoorlijk achter, vooral op zondagavond. Maar ook de woensdagavond met Jeroen in California – Songs of Life en Herrie op de Bosbaan is geen hit. Toch is Jeroen van Koningsbrugge, presentator van Jeroen in California, blij met de eerste scores: 661.000 kijkers (12 procent) en 462.000 kijkers (9 procent). “In verhouding met andere dingen op RTL scoort het eigenlijk behoorlijk goed.”

De eerste twee afleveringen scoorden ver onder het RTL 4-zendergemiddelde. De presentator wijst op radiozender 100% NL echter op de omstandigheden. “Het weer zat lekker tegen en we hebben voetballen gehad de afgelopen weken, maar de eerste twee scoorden eigenlijk te gek. Daar was ik al heel blij mee.

In deze tijd is het lastig om miljoenenscores te halen, weet de komediant. “Niemand kijkt meer lineair. Dat is echt waar. Mensen kijken ontzettend veel terug, dus de cijfers krikken zichzelf helemaal ophoog.

Van Koningsbrugge vindt dat hij zich nergens voor hoeft te schamen. “Bij de eerste twee was het dertig graden buiten en dan om half negen ’s avonds, maar nog steeds zaten we behoorlijk goed. Ik maak me niet zo’n zorgen, al heb ik dat nooit gehad met kijkcijfers. Ik kijk altijd naar de reacties van mensen.

Jeroen in California draait om een hobbyproject van Van Koningsbrugge: het in een zonnig oord opnemen van een studioalbum met bekende gastartiesten. Dat wil hij nog wel een keer. “Daar ga ik niet over, maar ik doe het dolgraag. Het zou te gek zijn. Ik ben al een aantal mensen tegengekomen die zich hebben aangeboden.”

Ik heb Guus Meeuwis op mijn lijstje staan en die heeft er wel oren naar. Privé voor mezelf zou het alleen al fantastisch zijn als het doorgaat.

De 100% NL-dj van dienst denkt dat een tweede seizoen van Jeroen in California lastig wordt, gelet op de tegenvallende kijkcijfers van de huidige eerste serie.

Van Koningsbrugge heeft zich in het verleden wel vaker druk gemaakt om kijkcijfers. Toen de kijkcijfers van Smeris instortten, weet hij dat aan een negatieve recensie van Peter R. de Vries in De Wereld Draait Door.

Lees ook: Jeroen in California is kijkcijferflop op RTL 4 (vorige week)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen