SBS dichter bij RTL dan ooit dit decennium

Foto: John KramerRTL Nederland heeft in augustus het laagste marktaandeel van dit decennium tot nu toe behaald: 21,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek, schrijft Nederlands MediaNieuws. Het gevolg hiervan is dat het verschil in marktaandeel tussen RTL en zijn commerciële concurrent SBS in augustus slonk tot 3,4 procentpunt en dat is het kleinste verschil in dit decennium tot nu toe, meldt de vaksite. Het grootste verschil tussen RTL en SBS was ruim 16 procentpunt eind 2013.

Ook het verschil in marktaandeel tussen NPO en RTL springt in het oog, aldus de vaksite. “In november was RTL nog nipt groter dan NPO, in augustus was NPO meer dan twee keer zo groot als RTL.”

Het nieuwe seizoen is niet al te best begonnen voor RTL 4. Steunpilaar Goede Tijden Slechte Tijden had maandag zijn minst bekeken seizoenspremière sinds 2010 en kwam donderdag voor de tweede keer dit jaar onder de miljoengrens uit.

De nieuwe prime-timeprogrammering op donderdag, bestaande uit Gieren Met Goor en Ja Ik Wil Een Taart, stelde donderdag ernstig teleur.

De concurrentie deed het ondanks het zonnige weer een stuk beter.

De analyse van Nederlands MediaNieuws kunt u hier bekijken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen