RTL 4 wilde eigenlijk twee duo’s op RTL Live

Geplaatst op Wed 28 Sep 2016 om 10:04

RTL 4 dacht er in eerste instantie aan om de nieuwe vijf-uurshow RTL Live te laten presenteren door twee duo’s. Dat zei Angela Groothuizen dinsdagavond laat in RTL Late Night. Uiteindelijk heeft RTL 4 ervoor gekozen om RTL Live afwisselend te laten presenteren door Albert Verlinde en Groothuizen, maar de zender heeft bijvoorbeeld ook met Peter van der Vorst gepraat. “Wij hebben ook nog even met elkaar geappt“, zei Groothuizen in RTL Late Night tegen inval-Humberto Van der Vorst.

Groothuizen vond twee duo’s te gecompliceerd. “Het was eerst de bedoeling dat je twee duo’s zou gaan hebben. Dat is natuurlijk al lastig en dan ben je ook nog met z’n tweeën. Dat is best lastig.

Van der Vorst was het daarmee eens. “Dat is ingewikkeld, inderdaad“, aldus de presentator.

Inmiddels zijn de repetities voor RTL Live in volle gang. “We hebben gerepeteerd. We hebben de tweede proefopname gedaan. Het bijzondere is dat wij het programma los van elkaar presenteren, dus ook de repetities zijn los van elkaar. We zien elkaar wel, maar alles gaat twee keer. Twee proefafleveringen en twee repetities“, zegt Verlinde.

RTL Live heeft inmiddels al een aantal gasten gestrikt, waaronder Jesse Klaver, minister Bussemaker, Ruud Gullit, Lieke van Lexmond en Chantal Janzen. “Die zitten een uur bij je aan tafel en die gaan praten over het nieuws van de dag”, aldus Verlinde.

Groothuizen heeft er zin in: “Het is een fantastisch tijdslot. Ik heb vroeger altijd erg genoten van de 5 Uur Show. Dat had ik nóg leuker gevonden met een bandje en met publiek.

RTL Live is vanaf maandag elke werkdag om 17.00 uur te zien op RTL 4, recht tegenover Tijd voor MAX op NPO 1. Groothuizen zal elke woensdag en vrijdag presenteren, Verlinde de overige dagen.

Foto: RTL
13 Reacties op “RTL 4 wilde eigenlijk twee duo’s op RTL Live”


 1. Anoniempje

  Nou, laat Angela het maar lekker alleen doen, dan ga ik WEL kijken, als die Alberta er zit hoeft het voor mij niet.

 2. Erik

  Alweer z’on “incest” programma waar de hele RTL kliek voorbij komt…

 3. Walter

  Ik denk dat dit programma een goede kans maakt, want bij omroep Max is die 5 uur-show echt slaapverwekkend, met niet echt sympathieke presentatoren en saaie en onbekende gasten. Het enige irritante bij RTL zullen de reclameblokken zijn (maar dat is voor commerciële begrippen natuurlijk logisch).

 4. Marcel

  Nou, het programma is geen rocket science als ik het format zo hoorde gisterenavond. Het nieuws van de dag, verslaggever in het land. Veel items die te maken hebben met de sponsor. Het wordt gewoon Koffietijd/Borreltijd. Dan vond ik zo’n opzet als toen bij Talpa en het programma Thuis, wat een afgeleide was van The View een beter format.

 5. TARB

  Dit komt zeker ook vanuit de Gouden Kooi?

 6. He he

  Flopperdop van het jaar!

 7. Claire

  Angela Groothuizen is teveel op de buis. Haar hoofd begint te vervelen net als die cliché mantra’s van haar, altijd hetzelfde geen vernieuwing. Haar collega die rel truus is natuurlijk nog veel erger, die man vind ik vies.

 8. Marly van der velden Lover

  Dit word DE hit van rtl 4 !! alles is live op rtl 4

 9. J

  Jammer dat er is gekozen voor dezelfde plek in de villa van koffietijd.
  We een andere tafel etc., maar toch.

 10. Anja

  Dat moet wel een grote hot worden. Een eerste klas gevaarlijk oud kereltje en een Oma voor presentatie. . . Goh goed bedacht hoor.

 11. John

  Doods zo zo der publiek.

 12. Peter

  Albert vind het allemaal prachtig. Nog meer dan bij Boulevard zal bij RTL LIve zijn doelgroep zitten voor musicals en is het een kwestie van tijd voordat in week 1 of 2 van uitzenidng Ciske de Rat of Lion King voorbij komt. Stage blijkt RTL LIve ook deels te sponsoren dus krijgt RTL directie er indirect wat voor terug.

 13. ron

  Over 6 maanden weet iemand meer iets van dit programma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.