RTL 4 wilde eigenlijk twee duo’s op RTL Live

RTL 4 dacht er in eerste instantie aan om de nieuwe vijf-uurshow RTL Live te laten presenteren door twee duo’s. Dat zei Angela Groothuizen dinsdagavond laat in RTL Late Night. Uiteindelijk heeft RTL 4 ervoor gekozen om RTL Live afwisselend te laten presenteren door Albert Verlinde en Groothuizen, maar de zender heeft bijvoorbeeld ook met Peter van der Vorst gepraat. “Wij hebben ook nog even met elkaar geappt“, zei Groothuizen in RTL Late Night tegen inval-Humberto Van der Vorst.

Groothuizen vond twee duo’s te gecompliceerd. “Het was eerst de bedoeling dat je twee duo’s zou gaan hebben. Dat is natuurlijk al lastig en dan ben je ook nog met z’n tweeën. Dat is best lastig.

Van der Vorst was het daarmee eens. “Dat is ingewikkeld, inderdaad“, aldus de presentator.

Inmiddels zijn de repetities voor RTL Live in volle gang. “We hebben gerepeteerd. We hebben de tweede proefopname gedaan. Het bijzondere is dat wij het programma los van elkaar presenteren, dus ook de repetities zijn los van elkaar. We zien elkaar wel, maar alles gaat twee keer. Twee proefafleveringen en twee repetities“, zegt Verlinde.

RTL Live heeft inmiddels al een aantal gasten gestrikt, waaronder Jesse Klaver, minister Bussemaker, Ruud Gullit, Lieke van Lexmond en Chantal Janzen. “Die zitten een uur bij je aan tafel en die gaan praten over het nieuws van de dag”, aldus Verlinde.

Groothuizen heeft er zin in: “Het is een fantastisch tijdslot. Ik heb vroeger altijd erg genoten van de 5 Uur Show. Dat had ik nóg leuker gevonden met een bandje en met publiek.

RTL Live is vanaf maandag elke werkdag om 17.00 uur te zien op RTL 4, recht tegenover Tijd voor MAX op NPO 1. Groothuizen zal elke woensdag en vrijdag presenteren, Verlinde de overige dagen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen