Rapper Boef krijgt wind van voren in RTL Late Night

Rapper Boef kreeg donderdagavond de wind van voren in de talkshow van Humberto Tan. Dat was te zien in de uitzending van RTL Late Night op RTL 4. Boef is een vlogger die provoceert, de politie voor schut zet, zich gewelddadig uit en stoer doet. Maar een treitervlogger, zoals Tan hem noemde? Nee, dat is hij niet. “Een treitervlogger ben ik totaal niet, snap je. Dat is gelijk in hokjes plaatsen, omdat ik één keer een provocerende videoclip naar buiten heb gebracht. Ik ben dat verre van.

John van den Heuvel, die zich eerder al kritisch uitliet over Boef in RTL Boulevard, kent zijn vlogs. “Met name die waarin je in discussie gaat met politieagenten. Met hen kun je discussiëren, maar hoe jij dat doet is beneden alle peil. Hoe je mensen beledigt en provoceert en kwetst, mensen die 24 uur per dag klaar staan om voor onze veiligheid te zorgen, is volkomen respectloos.

Boef geeft het slechte voorbeeld, vindt Van den Heuvel. “Mijn kinderen moesten in het begin erg om jouw vlogs lachen, totdat ik ze wees op wat je eigenlij liet zien, namelijk mensen schofferen die voor onze veiligheid opkomen. Waarom doe je dat?

Ik ben zelf half-Marokkaans, ik kom veel in Marokko en in het Midden-Oosten. Als je daar de politie al durft te filmen, word je al afgevoerd. Laat staan als je met de agenten praat en hen dan gaat filmen. Als je dan heel stoer bent, ga je met je cameraatje daar naartoe en ga je daar dat soort filmpjes maken.

Jeanine Hennis-Plasschaert, de minister van Defensie, had nog geen glimlach over voor Boef. “Ik heb een enorme behoefte om iets te zeggen, want we hebben het net over de enorme offers die zijn gebracht voor onze vrijheid en voor de vrijheden die we in Nederland genieten. Je noemt zelf de vrijheid van meningsuiting. Elke vlog waarin wordt geïntimideerd, geprovoceerd en uitgedaagd is er één te veel. Zeker als het gaat om politie, die staan voor uw vrijheid en uw veiligheid.”

Rapper Boef vindt dat er een beetje wordt overdreven: “Ik zal niet ontkennen dat ik een paar keer provocerend gedrag heb vertoond, maar het wordt heel erg opgeblazen, John. Jawel, het wordt wél opgeblazen. Hoe kan ik zo veel fans hebben als ik zo’n erge treiteraar ben?

Toen kwam Rick Nieman om de hoek kijken: “Wat jij zegt is net alsof iemand zich 20 dagen goed gedraagt en iemand op de 21ste dag helemaal in elkaar slaat en dan zegt: ‘Hoezo noem je mij gewelddadig?’ Omdat je het doet, vriend, ik zie het toch. Je misdraagt je op die vlogs. Ik hoef de rest van je vlogs helemaal niet te zien om te weten dat dit buitengewoon brutaal, beschamend en ontzettend ordinair is.”

Hennis-Plasschaert adviseerde Boef eens wat vrijwilligerswerk te gaan doen. “Daarmee kunt u misschien iets aan uw geweten sleutelen, want dit is echt waanzin. Het traineren, het intimideren, het provoceren: het moet echt stoppen. Als u een voorbeeld wil zijn voor uw fans, zou het u sieren als u zich gedraagt.

Tot slot gaf Boef nog aan dat God voor hem boven alles staat. “Volgens mij is God niet zo gelukkig hoor, met de vlogs die jij hebt laten zien“, reageerde Hennis-Plasschaert.

Rapper Boef: “Ja, hoe weet je dat, spreek je God?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen