NPO wil geen online zender maken van NPO 3

NPO 3 ziet het niet zitten om van de tv-zender een online zender te maken. Dat zegt een woordvoerder van de NPO in De Telegraaf. Staatssecretaris Sander Dekker (Media) zei maandag op een bijeenkomst in Hilversum dat NPO 3 op termijn ‘heel goed volledig digitaal zou zou kunnen gaan’, omdat hij niet verwacht dat jongeren nog terugkeren naar de traditionele televisie. “Maar helemaal online gaan zullen wij niet opleggen vanuit Den Haag; dat is aan Hilversum“, zegt hij.

Hilversum geeft er echter geen gehoor aan. “Geen sprake van. Wij blijven met NPO 3 inzetten op zowel tv als online. De platforms versterken elkaar juist, kijk onder meer naar Streetlab of Arjen Lubach“, zegt de persvoorlichter.

Ook in online media wordt verwezen naar televisie, aldus de NPO. “Je ziet dat jongeren bijvoorbeeld bij VICE ook de stap naar tv zetten.”

De Britse publieke omroep heeft het derde tv-net wel naar internet gebracht, maar dat heeft volgens de NPO niet gewerkt. “De impact van BBC 3 op jongere kijkers is juist afgenomen door volledig digitaal te gaan.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen