NPO 1 schuift met slecht bekeken Jan Kooijman-reeks

Jan Kooijman beleeft een horrordebuut bij zijn nieuwe werkgever KRO-NCRV. Zijn allereerste programmareeks voor de omroep, Tot Elkaar Veroordeeld, scoort momenteel zo slecht, dat NPO 1 gaat schuiven met de uitzendtijd. Dat heeft de tv-zender bekendgemaakt. Na 480.000 kijkers en 9,8 procent marktaandeel voor de eerste aflevering en 500.000 kijkers en 9,4 procent aandeel voor de tweede aflevering, zal Kooijman aanstaande woensdag met de derde aflevering op een later tijdstip te zien zijn.

Het is een grote teleurstelling dat Kooijman nog geen 10 procent marktaandeel weet te behalen op ’s lands grootste tv-zender. Helemaal omdat zijn programma op woensdagavond direct na kijkcijferhit Tussen Kunst & Kitsch te zien was, om 21.25 uur. Dat programma scoorde deze week 1,2 miljoen kijkers en 22 procent marktaandeel.

NPO 1 heeft er geen vertrouwen in dat het goed komt met de kijkcijfers van Kooijman en grijpt daarom in. Het tv-station is namelijk bang dat het nieuwe programma Smaakt Naar Meer, de nieuwe wekelijkse nabeschouwing van Heel Holland Bakt, zou gaan lijden onder de lage kijkcijfers van Kooijman.

Smaakt Naar Meer begint aankomende woensdag en zou eigenlijk wekelijks om 22.15 uur te zien zijn, direct na Tot Elkaar Veroordeeld.

NPO 1 heeft nu besloten om Smaakt Naar Meer om 21.25 uur te gaan uitzenden, direct na Tussen Kunst & Kitsch. De zender hoopt dat de meer dan 1 miljoen kijkers van Tussen Kunst & Kitsch wél zitten te wachten op Smaakt Naar Meer.

Tot Elkaar Veroordeeld wordt niet van de buis gehaald, maar verhuist naar 22.05 uur, een minder prominent tijdstip.

Lees ook: Jan Kooijman verdient bij NPO minder dan 179.000 euro (vorige week)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen