Gordon: ‘Jan Slagter kan niet tegen kritiek’

Jan Slagter kan niet tegen kritiek. Dat zei uitgerekend Gordon maandagavond in RTL Boulevard. Gordon riep maandagochtend in De Telegraaf dat Omroep MAX te weinig doet voor ouderen en uiteraard verdedigde Slagter zich tegen die beschuldiging via allerlei kanalen, maar Gordon ziet dat als niet tegen kritiek kunnen. “Dat is typisch Jan Slagter: zodra iemand maar even iets zegt wat gewoon de waarheid is, dan begint hij om zich heen te slaan“, zegt de entertainer.

Slagter vindt het opvallend dat Gordon kritiek uit, omdat hij zich altijd als vriend van Mark Rutte manifesteert. En juist Rutte is de oorzaak van veel ellende in de ouderenzorg, aldus Slagter.

Onzin, stelt Gordon. “Hij noemt het koketteren met Rutte, ik noem het een fantastisch initiatief van onze premier dat hij ons programma heeft geopend. Geloof me: Mark Rutte doet heel veel voor de ouderen in Nederland.

RTL Boulevard en Shownieuws hebben partij getrokken voor Slagter. “MAX is essentieel voor ouderen in Nederland“, zei Shownieuws-ster Renate Gerschtanowitz.

Volgens Evert Santegoeds van Shownieuws doet MAX wel degelijk veel aan ouderenwelzijn. “Hier schiet niemand iets mee op“, zegt hij over Gordons aanval.

Maurice Wijnen vindt Gordon zelfdestructief. “Het leidt helemaal nergens toe en daarbij is het ook zo dat Omroep MAX heel veel programma’s maakt waar oudere mensen van genieten. Het hoeft toch niet allemaal over oudere mensen te gaan? Het is zo jammer dat Gordon dit steeds weer doet als hij net positief in het nieuws is, want hij heeft natuurlijk net een mooi gebaar gemaakt om een begrafenis te betalen. Dat mooie nieuws mag dan één dag duren, want daarna zijn we weer in een rel.

RTL Boulevard-deskundige Peter van der Vorst vindt de kritiek van Gordon ook onterecht. “Hij ziet blijkbaar niet wat MAX verder allemaal nog doet. Ze hebben het programma Nooit Meer Alleen over eenzame ouderen, maar ook MAX Maakt Mogelijk, dat zich inzet voor eenzame bejaarden. Ze hebben ook 350.000 leden die geregeld worden uitgenodigd voor allerlei activiteiten om uit een isolement te komen. Omroep MAX doet wel degelijk heel veel voor ouderen.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen