FOX verrast: zoektocht naar boyband in nieuwe tv-show

Foto: TROSDe jonge tv-zender FOX, die sinds zijn start in de zomer van 2013 vooral veel buitenlandse films en series uitzendt, verrast begin 2017 met een eigen talentenjacht in samenwerking met VTM, de RTL 4 van Vlaanderen. Dat heeft het station vandaag laten weten. FOX en VTM gaan op zoek naar Nederlands en Vlaams zangtalent om een nieuwe Nederlandstalige boyband te vormen. De titel, de presentatie en de samenstelling van de jury worden op een later moment bekend.

De kandidaten zullen in een reeks audities en liveshows de kijkers en een professionele jury moeten overtuigen van hun kwaliteiten. Tijdens de laatste show wordt duidelijk wie er tot de favorieten behoren en welke combinatie van talent tot de beste popgroep leidt.

FOX ziet de samenwerking met VTM als een ‘buitenkans om het kwalitatieve programma-aanbod verder te versterken en zodoende een nog breder publiek kennis te laten maken met de zender’.

Mark Bruitsman, programmadirecteur FOX Networks Group, laat weten: “We willen in 2017 de groei van de afgelopen drie jaar stap voor stap voortzetten en deze show zal daar weer een geheel nieuwe en eigen bijdrage aan leveren.”

We zijn vereerd en blij dat VTM voor FOX heeft gekozen als partner, niet in de laatste plaats omdat VTM al meerdere malen heeft bewezen de meest spectaculaire shows neer te kunnen zetten. We stappen met gepaste bescheidenheid in dit avontuur, maar bovenal met heel veel plezier en enthousiasme.

De komst van de talentenjacht betekent niet dat FOX een andere koers gaat varen. De tv-zender blijft mikken op series. Bruitsman: “FOX richt zich succesvol op ‘The Best. First’. Dus ook komend jaar brengen we weer een groot aantal premières van internationale topseries.”

In aanvulling daarop passen ook grote televisie-evenementen goed bij FOX, zoals we dat al regelmatig laten zien met bijvoorbeeld UFC-events, de Super Bowl, The Passion US, Victoria’s Secret en de uitreiking van de Emmy’s. Aan deze lijst voegen we nu weer een heel mooi evenement toe.

Op foxtv.nl is vanaf vandaag de inschrijving voor de audities geopend voor mannelijke deelnemers van minimaal 18 jaar oud.

Het programma doet denken aan The Next Boy/Girl Band, dat momenteel in volle gang is op de vrijdagavond van SBS 6.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen