AD-moslima Hanina: ‘Nederland heeft meer islam nodig’

De nieuwe AD-columnist Hanina Ajarai, een moslima met hoofddoek, denkt dat Nederland ervan zou opknappen als al onze landgenoten islamitisch worden. Dat stelt ze vandaag in haar column in het AD. Ajarai meent het serieus. “Nederland heeft eigenlijk meer islam nodig, niet minder. Dat is de conclusie die ik trek na het beluisteren van de H.J. Schoo-lezing van minister Schippers. Op welke planeet leeft zij, denken jullie vast, maar sta mij toe dit uit te leggen“, aldus de AD-moslima.

Schippers stelt dat onze cultuur met al zijn vrijheden beter is dan andere culturen. Volgens Ajarai zijn de belangrijkste waarden van de islam echter ‘vrijwel dezelfde waarden als die van minister Schippers’. Ze noemt onder meer rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, eerlijkheid en rechtvaardig leiderschap.

Ajarai haalt de islamitische wetenschapper Hossein Askari aan, die stelt dat een goede moslim streeft ‘naar vooruitgang, naar onderwijs, gezondheid, rechtvaardig bestuur, de vrijheid om te kiezen en een open houding naar iedereen die anders denkt, gelooft of ís’. “Hij houdt zich bovendien verre van fraude, geweld, verspilling en diefstal.”

Stel je nu eens voor dat alle moslims in Nederland deze adviezen ter harte zouden nemen. Wie kan daarop tegen zijn? En nog beter: stel je voor dat álle Nederlanders zich zouden gedragen zoals een moslim zich zou moeten gedragen.”

De column van Hanina Ajarai is te lezen op de website van het AD.

Alle artikelen over Hanina Ajarai kunt u hier lezen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen