‘Vreemd dat NPO nauwelijks stilstaat bij EuroPride’

Het is merkwaardig dat de NPO nauwelijks stilstaat bij EuroPride, dat momenteel plaatsvindt in Amsterdam. Dat vindt tv-recensent Haro Kraak, schrijft hij vandaag in de Volkskrant. EuroPride is een lgbt-evenement dat elk jaar in een andere Europese stad wordt gehouden. Dit jaar is het de beurt aan Amsterdam, maar daar krijgt de NPO-kijker nauwelijks iets van mee, merkt Kraak. “Hoewel de televisie doorgaan smult van agendanieuws, zeker in de zomer“, aldus de televisiedeskundige.

Dat de NPO niet smult van de EuroPride vindt Kraak opvallend. “Toch vreemd in een tijd waarin een aanslag op een homoclub wordt gepleegd, lgbt’ers zich nog steeds niet veilig voelen om in het openbaar affectie te tonen en de vloeibaarheid van gender als nooit tevoren onderwerp van gesprek is.”

Het is dan wat mat om het bij een live-registratie van de botenparade of een obligaat nieuwsverslagje van de PrideWalk te laten“, oordeelt Kraak.

De AvroTros zond vorige week wel een verslag van het openingsconcert van EuroPride op de Dam in Amsterdam uit, maar knipte daar alle statemens over lgbt-rechten uit, tot grote ergernis uit de lgbt-scène. Als goedmakertje zendt de omroep het concert zaterdagavond laat alsnog integraal uit.

Dezelfde omroep zal komend weekend ook verslag doen van de Canal Parade in Amsterdam.

EuroPride duurt van 23 juli tot en met 7 augustus.

De column van Haro Kraak kunt u lezen op de website van de Volkskrant.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen