PowNed moet blijven uitzenden op NPO 3

Foto: RTLOmroep PowNed moet voorlopig gewoon blijven uitzenden op NPO 3. Dat vertelt zenderbaas Suzanne Kunzeler vandaag in De Telegraaf. PowNed-baas Dominique Weesie en omroepgezicht Rutger Castricum willen eigenlijk overstappen van tv naar internet, maar dat houdt de NPO vooralsnog tegen. “Zelf wil PowNed helemaal naar online. Ik snap die gedachte, maar dat is nu nog een te grote stap. Bovendien mis ik dan te veel budget in de programmering van NPO 3“, vertelt ze.

Het dagelijkse PowNews is nog altijd het bekendste programma van PowNed, maar daar stopte de omroep vorig tv-seizoen mee. Het werd ingeruild voor het wekelijkse Studio PowNed, maar dat was geen succes. “We zijn in het voorjaar gestopt met de talkshow Studio PowNed, want dat werkte niet“, zegt Kunzeler nu.

PowNed maakt nu PowNews-achtige filmpjes op internet en die komen nu ook weer naar tv. “De middenweg is dat zij doorgaan met nieuws online en dat daar wekelijks een compilatie van op tv komt, aangevuld met actuele onderwerpen.”

Het blijft een zoektocht hoe we jongeren aanspreken. Soms moet je dapper zijn en combinaties uitproberen. Gelukkig wordt veel van onze tv-content wel op andere platformen teruggekeken: we bereiken jongeren wel.”

Het Telegraaf-interview met Suzanne Kunzeler kunt u lezen via Blendle.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen