NOS verklaart Rio-herhaling op zondagmiddag

De NOS kreeg zondagmiddag bakken met kritiek over zich heen, omdat het urenlang een Rio-herhaling uitzond in plaats van live sport. De reden lag bij een planning die in de soep liep. Dat zegt een woordvoerder van de omroep in het AD. Terwijl bokser Enrico Lacruz rond 16.00 uur voor een historisch moment, herhaalde NPO 1 de mannenfinale van de wielerwegkoers van zaterdagavond. “Het had te maken met de roeiwedstrijden die vanwege harde wind steeds met een uur werden uitgesteld.

Uiteindelijk werd het roeien helemaal afgelast. “Hadden ze dat meteen bij het begin gedaan, dan hadden we nog keus gehad. Nu moesten we steeds opnieuw een beslissing nemen hoe we een gat zouden opvullen.”

Er was live weinig aanbod en bovendien heb je niet overal een commentator zitten, bij het boksen hadden we die bijvoorbeeld niet“, aldus de zegsvrouw in de krant (via Blendle).

Pas ver na 16.00 uur begon NOS met een live verslag vanuit Rio.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen