‘Zomergasten met Arjen Lubach was niet diepgravend’

Geplaatst op ma 08 aug 2016 om 9:30

Foto: Nick van OrmondtDe Zomergasten-uitzending met Arjen Lubach was zondagavond niet erg diepgravend. Dat vindt tv-recensent Julien Althuisius, schrijft hij vandaag in de Volkskrant. Als Thomas Erdbrink persoonlijk werd, bijvoorbeeld met de vraag over wat voor jongetje hij vroeger was, gaf Lubach volgens Althuisius niet thuis. “Het bleek niet de laatste keer dat Lubach een diepgravend of uitvoerig antwoord liet uitblijven. Hij toonde zich gisteravond vaak bescheiden, soms wel iets te.

Over het overlijden van zijn moeder liet Lubach niet veel los. “Ook niet toen Erdbrink vroeg wanneer Lubach voor het laatst had gehuild”, zegt de tv-kenner. “Lubach kon zich zijn laatste tranen niet meer heugen. Of wilde dat niet.

Lubach was vooral uitgesproken over het geloof. “Vanuit het verstand, en als er echt gevoel bij kwam kijken gaf hij maar moeilijk of niet thuis”, zegt hij in de krant (via Blendle).

Lubach in Zomergasten trok zondagavond tegenover de Olympische Spelen 415.000 kijkers (8 procent) naar NPO 2.

Het nieuwe seizoen van Zomergasten begon een week eerder met Abou Jahjah als gast. Daar keken 484.000 mensen (10 procent) naar. Foto: VPRO
15 Reacties op “‘Zomergasten met Arjen Lubach was niet diepgravend’”


 1. Waarheidje

  Arjen vind zichzelf het meest interessant. Vind deze man beetje irritant worden..

 2. J

  Ik heb vanwege de Olympische Spelen niet alles gezien, maar het uurtje dat ik zag vond ik het juist hartstikke interessant. Ik ga de rest van het programma snel afkijken.

 3. Virginia

  Jammer dat hij weinig van zichzelf bloot geeft. Dat zou ik wel kunnen waarderen. *zwijmel nog even verder vanuit m’n Turkse hangmat*

 4. Ronald

  Ik vond t drie super interessante uren. Lukte me niet om te stoppen met luisteren naar Arjen en de tv uit te zetten.

 5. Fre

  Ik vond dat stukje met de Deense professor zeer goed. Journalisten moeten ZELF hun onderzoek doen in plaats van alles zomaar voor ”waar” aan te nemen!

 6. pepe

  was voor mijn generatie (eind 30 begin 40) best een interessante uitzending

 7. Anne van der W.

  Geweldige aflevering. Ik vind hem by far de leukste homo van Nederland. We want more

 8. Steven

  Erdbrink is gewoon ook niet een heel goed interviewer. Ik denk dat hij hele goede repo’s maakt maar ik denk dat als hij echt de diepte in moet hij gewoon de connectie niet echt kan maken.

  Hij doet zijn aankondigingen wat harkerig en kijkt heel beschten in de camera als hij een instart introduceert.

 9. hamertje

  Ik heb me prima vermaakt met Arjen Lubach als zomergast. Wat recensenten van dodebomenmedia als vokskrant en nrc ervan vinden zal me verder aan mijn a_n_u_s oxideren.

  Geweldig hoe die Deepak Chopra even terechtgewezen werd….

 10. Claire

  Arjen Lubach is ik niet de moeite waard voor een programma als zomergasten,

  Zomergasten is een gedegradeerd flut programma geworden met een flut interviewer die in Iran woont en een laffe wegkijker is voor de schandelijke misstanden in dat vreselijke dictatoriale Joden hatende sharia land waar homo’s worden opgehangen, kindhuwelijken legaal zijn en vrouwen minder rechten hebben dan een Ezel.

  De hekkensluiter van dit gedegradeerde flut programma met die flut interviewer is onze oude h*mo in de kast en aartsleugenaar Mark Rutte. Deze man heeft helemaal niets te melden behalve dan een promo uitzending maken van zomergasten voor zijn eigen belangen en het pimpen van zijn flinterdunne erg saaie nietszeggende nep persoonlijkheid.

 11. Hahaha

  Claire heeft duidelijk een flink probleem met zichzelf.

 12. Claire

  @ Hahaha

  Ik heb een enorm groot probleem, zo groot dat het niet is te bevatten voor een eenvoudige ziel zoals jij :-)

 13. Hihihi

  Ja, Claire, we weten dat je schizofreen, dik, alcoholiste, psychotisch en narcistisch bent

 14. Edwin

  Maar wat betreft die Thomas Erdbrink heeft Claire zeker wel gelijk.

 15. Kees

  Dit lag absoluut niet aan Lubach. Die Erdbrink is gewoon een heel slechte interviewer. Formuleerde z’n vragen heel slecht. Lubach heeft een goede/scherpe interviewer nodig. Bovendien, een vraag als ‘Wanneer heb je voor het laatst gehuild?’ My god, wat een uitgekauwde.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.