‘Zomergasten met Arjen Lubach was niet diepgravend’

Foto: Nick van OrmondtDe Zomergasten-uitzending met Arjen Lubach was zondagavond niet erg diepgravend. Dat vindt tv-recensent Julien Althuisius, schrijft hij vandaag in de Volkskrant. Als Thomas Erdbrink persoonlijk werd, bijvoorbeeld met de vraag over wat voor jongetje hij vroeger was, gaf Lubach volgens Althuisius niet thuis. “Het bleek niet de laatste keer dat Lubach een diepgravend of uitvoerig antwoord liet uitblijven. Hij toonde zich gisteravond vaak bescheiden, soms wel iets te.

Over het overlijden van zijn moeder liet Lubach niet veel los. “Ook niet toen Erdbrink vroeg wanneer Lubach voor het laatst had gehuild”, zegt de tv-kenner. “Lubach kon zich zijn laatste tranen niet meer heugen. Of wilde dat niet.

Lubach was vooral uitgesproken over het geloof. “Vanuit het verstand, en als er echt gevoel bij kwam kijken gaf hij maar moeilijk of niet thuis”, zegt hij in de krant (via Blendle).

Lubach in Zomergasten trok zondagavond tegenover de Olympische Spelen 415.000 kijkers (8 procent) naar NPO 2.

Het nieuwe seizoen van Zomergasten begon een week eerder met Abou Jahjah als gast. Daar keken 484.000 mensen (10 procent) naar. Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen