NBC herkent Willem-Alexander en Máxima niet

De commentator van het Amerikaanse tv-netwerk NBC had geen flauw idee wie koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren toen zij zondag in beeld kwamen tijdens het verslag van de Olympische Spelen. Sterker nog: hij noemde onze koningin de vrouw van windsurfer Dorian van Rijsselberghe. Dat meldt de NOS. Nadat Van Rijsselberghe goud pakte, stapte hij op de boot van de Oranjes. “Kijk daar. Nederlandse fans op het water“, sprak de commentator.

De windsurfer kreeg een stevige hand van de koning en een knuffel van de koningin. “Dat is de vrouw van Van Rijsselberghe en vrienden en familie. Een speciaal moment“, aldus de commentator.

De andere commentator wist wel dat Van Rijsselberghe een koninklijke onderscheiding heeft. “Hij was al benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn gouden medaille op de Spelen van Londen. Hoe gaan ze dat overtreffen?

Hij krijgt vast een warm welkom als hij thuis is.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen