Derk Bolt hoopt op televisiereis naar China

Derk Bolt hoopt dat hij voor zijn tv-show ook eens af kan reizen naar China. Dat vertelt de presentator van Spoorloos in de Vriendin. Voor Spoorloos maakt Bolt zo’n twaalf grote reizen per jaar, die elk ongeveer twee weken duren. Toch staan er nog steeds dingen op zijn verlanglijst. “O, zo veel. China, maar daar zullen we voor Spoorloos niet snel komen, want daar worden kinderen veel te vondeling gelegd. Dan is het onmogelijk om ouders te vinden. Al kan ik er natuurlijk wel naartoe op vakantie!

Er staat meer op zijn lijstje. “Nieuw-Zeeland, Tasmanië, Birma… Myanmar lijkt me bijzonder omdat daar de tijd stil heeft gestaan. Dat ademt net als Laos en Cuba dan de sfeer van een verloren tijd, zo mooi.

Tot slot baalt Bolt dat hij door een bekende terroristische organisatie lastig door het Midden-Oosten kan reizen. “Ik heb spijt dat ik nooit in het Midden-Oosten ben geweest toen ik de kans had. Want dat gaat voorlopig niet meer gebeuren, met alle onrust.

Is er ook iets waar hij nooit meer heen wil? “Ik loop niet zo heel warm voor Zuid-Afrika. Hoewel ik nooit in Kaapstad ben geweest, hoor. Maar in andere steden keek iedereen de hele tijd zo chagrijnig.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen