Albert Verlinde uit kritiek op Dafne Schippers

Albert Verlinde vindt het onhandig dat Dafne Schippers haar schoenen op de grond gooide na de 200 meter springt op de Olympische Spelen. Dat zei hij gisteren in RTL Boulevard. Schippers pakte zilver in plaats van goud en daar baalde ze stevig van. Om voor het oog van miljoenen tv-kijkers met je schoenen te gaan gooien, vindt Verlinde onhandig. “Ik vond het lastig. Het is normaal, hè, daar gaat het niet om. Maar het wordt wel het weet wat het publiek van jou van deze Spelen onthoudt.

De kijker blijft dat beeld van Schippers onthouden, aldus Verlinde. “Ik heb meteen het nieuws aangezet en dan zie je inderdaad het gooien met die schoen. Zoals je bij Epke onthoudt dat hij op de grond ligt, maar vervolgens opstaat en die hand schudt, onthoudt je bij haar die gooi. Dat is voor mij hét beeld van haar.

Verlinde vond totaal geen medestand achter de desk van RTL Boulevard. “Ik vond het echt heel mooi“, zei Fatima Moreira de Melo.

Peter R. de Vries had er ook geen problemen mee. “Dat is toch heel normaal. Moet je dan een showtje gaan opvoeren? Dit is toch wat zij voelt. Dat is topsport. Dit is toch helemaal binnen de perken. Je gooit even een paar schoenen neer. Ze heeft geen deur ingetrapt.”

En inval-Winston Frank Dane: “Je moet het vergelijken met een WK-finale, weet je wel. Je wint eigenlijk de WK-finale niet. Dan word je tweede en dan ben je teleurgesteld. Dan mag je boos zijn, toch? Maar jij begrijpt dat niet, je hebt maar één week gehockeyd.”

Verlinde: “Nee, daar gaat het niet om! Ik kan wel omgaan met teleurstelling en dat moet zij ook kunnen. Ik vind wel dat je dat als sporter moet leren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen