Tygo Gernandt heeft comedygenre ‘overmeesterd’

Tygo Gernandt heeft het gevoel dat hij dankzij zijn rol in de SBS 6-hit Dokter Tinus het genre comedy volledig onder de knie heeft gekregen. Dat vertelt de acteur in het AD. Momenteel vinden de opnames plaats van alweer het vijfde seizoen van de serie met Thom Hoffman. “Het feit dat ik al vijf jaar comedy doe, iets waar ik helemaal niet in thuis was, zegt toch wel dat ik genre kennelijk heb overmeesterd. Het gaat me beter af dan ik had gedacht“, vertelt de 42-jarige Gernandt in het dagblad.

In de serie speelt Gernandt de rol van agent Ken, die volgens de acteur net een jongetje van vier met ADHD én veel levenslust is. “Ken staat altijd ’aan’: hij zit heel hoog in zijn adem, er is altijd die brede lach en alles is nieuw voor hem. Dat maakt hem heel vermoeiend om te spelen.

Toch is Gernandt dol op zijn personage. “Mijn moeder houdt voor het eerst van mij als acteur. Vorig jaar besprak ik met haar hoe druk ik was: ’ga in ieder geval door met Dokter Tinus’, zei ze. Hierin wordt dat stukje van mij dat zij het liefste ziet uitvergroot.

Ik snap dat. Ook ik hou van Ken, hij kan me echt ontroeren”, besluit hij in de krant (via Blendle).

Dokter Tinus vormt komend tv-seizoen een uitzendavond met de nieuwe kookcompetitie van Irene Moors.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen