‘Sylvana Simons is getroebleerde geest in freakshow’

De vaderlandse media krijgen niet genoeg van politieke partij DENK, omdat berichtgeving erover leidt tot hoge kijkcijfers. Dat stelt columnist Özcan Akyol in VARAgids. DENK is volop in het nieuws sinds tv-ster Sylvana Simons zich erbij heeft aangesloten. “Het is een freakshow aan het worden, met vier getroebleerde geesten in de hoofdrol, die allen op hun eigen manier aan een onverzadigbare geldingsdrang lijden, met de neutrale televisiekijker als weerloos slachtoffer“, aldus Akyol.

Simons en haar drie DENK-collega’s nemen allerlei gekke filmpjes op waarmee ze de media halen. Ook hun vreemde standpunten zorgen voor de nodige commotie. “De media maken natuurlijk graag items die voor reuring zorgen, dat is goed voor de kijkcijfers.”

Dáárom wordt bijvoorbeeld ook elke ’twitterscheet’ van Geert Wilders vroeg of laat een nieuwsbericht, meent Akyol. “DENK is minstens zo eng als de PVV, en zoals u weet is de nuance in de media onlangs gestorven, om plaats te maken voor hysterie, onverdraagzaamheid en monddiarree“, besluit hij in de gids (via Blendle).

Lees ook de artikelen over Simons’ bizarre uitspraken in Paravisie.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen