SBS 6 scoort dramatisch met Linda de Mol-serie

De misdaadserie Hart Tegen Hard, naar een idee van Linda de Mol en Will Koopman, stelt zwaar teleur op SBS 6. De serie begon maandag met minder dan 300.000 kijkers en werd daarmee zelfs verslagen door films op de kleine zenders RTL 8 en Veronica. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Hart tegen Hard flopte in 2011 gigantisch op Net5: op het dieptepunt keken 146.000 mensen. In de herhaling op SBS 6 zijn de scores helaas nog steeds te laag voor een dure dramaserie.

De eerste aflevering scoorde om half negen 275.000 kijkers en 6,5 procent marktaandeel, waarna de tweede aflevering 242.000 kijkers en 4,9 procent marktaandeel noteerde.

Hart Tegen Hard scoorde flink onder het avondgemiddelde van SBS 6, dat maandag op 8,7 procent lag. De serie trok niet eens genoeg kijkers voor een plek in de kijkcijfer top 25. Films op veel kleinere zenders behaalden wél een notering.

De serie gaat over een stoere politierechercheur (Dragan Bakema) en een slimme journaliste (Elise Schaap), die elkaar bestrijden op professioneel vlak, maar elkaar niet kunnen weerstaan op persoonlijk vlak.

Regisseur Will Koopman gaf na het floppen op Net5 aan dat ze Hart Tegen Hard niet mislukt vond, maar dat het wel beter had gekund. “Het was niet slecht, maar ik had het willen aanscherpen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen