‘RTL 4-soap Nieuwe Tijden oogt slap en wezenloos’

Foto: Nick van OrmondtDe RTL 4-soap Nieuwe Tijden oogt ‘slap en wezenloos’. Dat schrijft Wilfred Takken, die Hans Beerekamp tijdelijk vervangt als tv-recensent van het NRC Handelsblad, in de krant. Takken denkt dat het gebrek aan spanning deels komt vanwege het introducerende karakter van een eerste aflevering, maar is ook niet onder de indruk van de cast. “Acteren gaat nog niet zo goed en de camera is onrustig: modern bedoeld, maar het oogt ook amateuristisch“, zo oordeelt de tv-kenner.

De personages spreken volgens Takken niet tot de verbeelding. “De terugkeer van Lucas is een opsteker, maar de nieuwe personages laten je onverschillig.

Nieuwe Tijden is vooral tv-beleidsmatig interessant, meent Takken. De serie is de hele zomer te zien op het tijdstip van RTL 4 en verhuist daarna naar Videoland, de Netflix van RTL. Daarmee hoopt RTL veel nieuwe abonnees aan zich te binden die elke maand 9 euro overmaken.

Dat is nieuw: proberen met een goedkope dagelijkse soap abonnees te winnen voor een online videodienst”, aldus Takken.

Grote diensten als Netflix proberen dat juist met dure, prestigieuze series, die je nergens anders kunt zien. De kans van slagen lijkt dan ook gering”, besluit hij in de krant.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen