Quest keurt vakantiekeuze Albert Verlinde goed

Hoofdredacteur Thomas Hendriks van het populair-wetenschappelijke tijdschrift Quest denkt dat Albert Verlinde genoeg uit zal rusten op zijn aanstaande vakantie, ondanks dat hij erg veel gaat wandelen. Dat zei hij woensdagavond aan de desk van RTL Boulevard. Verlinde is een zeer succesvolle Nederlander: niet alleen leidt hij ’s lands grootste theaterbedrijf, ook is hij het gezicht van ’s lands meest bekeken showrubriek. Geestelijk en fysiek heeft de bekende tv-ster daarom voldoende rust nodig.

Volgens Hendriks is het erg belangrijk om op vakantie te gaan, omdat je dan uitrust van dagelijkse stress-situaties. “Acht tot tien dagen is wel ongeveer het minimum. Dan heb je voldoende afstand genomen“, weet hij.

Het belang van rust nemen op vakantie moet niet worden onderschat, aldus Hendriks. Daarom twijfelde Verlinde heel even over zijn vakantiekeuze.

De showkoning: “Als je ontzettend hard werkt, moet je alleen maar gaan liggen natuurlijk. Ik ga volgende week op vakantie en ik ga heel veel wandelen en zo. Daar heb ik ontzettend veel zin in. Zeg je dan: ‘Doe dat niet, ga toch naar Ibiza om op dat strand te liggen?’

Gelukkig kon Hendriks van de Quest hem geruststellen. “Doe vooral waar je zin in hebt. Je verheugt je er nu al op en dat is het allerbelangrijkst. De voorpret is ook een deel van de vakantie. Zorg dat je een beetje uitgerust gaat en ga vooral de dingen doen die je leuk vindt. Dat is het allerbelangrijkst.

De Quest-baas had ook een op maat gemaakt advies voor Verlinde’s collega Beau van Erven Dorens, die als tv-presentator en vader van een bovengemiddeld aantal kinderen ook veel geestelijke en fysieke rust nodig heeft.

Hendriks: “Als jullie op vakantie gaan met het gezin, is het ook belangrijk om dingen te doen die je zelf wil doen. Dat is leuk en zorgt voor ontspanning. Als je de hele tijd alleen maar met elkaar bezig bent, doe je nooit de dingen die je zelf leuk vindt. En je hebt dan ’s avonds iets om over te praten met elkaar.

Het is volgens Hendriks niet nodig dat Verlinde en Van Erven Dorens op vakantie de hele dag hun telefoon in een kluis leggen. Heel af en toe de telefoon checken, kan volgens Hendriks ook rust geven. (Foto: RTL)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen