Paul de Leeuw terug met zaterdagshow: Jij & De Leeuw

Paul de Leeuw keert naar alle waarschijnlijkheid terug met een groot tv-programma op de zaterdagavond van NPO 1. De werktitel is Jij & De Leeuw. Dat heeft de presentator bekendgemaakt op Radio 538. De Leeuw was jarenlang dé ster van de zaterdagavond, totdat Linda de Mol in 2009 begon met Ik Hou Van Holland. De kijkcijfervernedering was zo pijnlijk, dat de VARA-ster de concurrentiestrijd niet meer trok en tv ging maken in de luwte. Maar daar heeft hij nu genoeg van.

De presentator verheugt zich erop. “Ik heb iets gezien in New York en dat heeft me enorm geïnspireerd. Ik mag weer een groot tv-programma gaan maken op de zaterdagavond van NPO 1. Of het een primeur is? Misschien wel.”

Het idee van de nieuwe tv-show is gebaseerd op zijn laatste theaterprogramma. “Dat deed ik met een band en met mensen uit de zaal. Dat was een enorm groot succes en dat ga ik nu doorzetten op tv. Ik heb iets gezien in New York waar ik helemaal ondersteboven van ben en dat ga ik eigenlijk een beetje na-apen.”

De Leeuw zoekt kandidaten. “Het heet als werktitel Jij & De Leeuw. Eerder had je Sint & De Leeuw en Adele & De Leeuw. Iedereen die iets kan, die kan zingen, musiceren of iets wil laten zien aan mij, kan dat bij mij doen. We gaan het land door. Ik mag dat eigenlijk niet zeggen.”

Je moet amateur zijn. Je moet dus niet je single willen pluggen. Je moet je auditie naar ons mailen en wij selecteren dan. We gaan naar Assen, Doetinchem, Rotterdam, Drachten. Het worden echt leuke shows. We bereiden niet veel voor. We weten alleen dat de zaal vol zit met mensen die iets aan mij willen zien.

De komst van Jij & De Leeuw is nog niet honderd procent zeker. “Het moet nog goedgekeurd worden, maar ik denk het wel.”

Foto: VARA/John Kramer

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen