NPO 1 zet Britse Heel Holland Bakt op DWDD-tijdslot

Geplaatst op ma 25 jul 2016 om 15:25

De komende twee weken is het de beurt aan The Great British Bake Off om De Wereld Draait Door te vervangen op NPO 1. Omroep MAX zendt in tien avonden het zesde seizoen uit van de Britse versie van Heel Holland Bakt. Dat heeft de omroep laten weten. Heel Holland Bakt is hét grote kijkcijferkanon van Omroep MAX. De Britse versie is het origineel en ook daar gaat de NPO 1-kijker nu kennis mee maken. Tien werkdagen lang staat het BBC-programma op het programma om 19.00 uur.

Mary Berry en Paul Hollywood vormen de jury, de presentatie ligt in handen van Sue Perkins en Mel Giedroyc. Twaalf kandidaten gaan met elkaar de strijd aan, waarna één bakker zich de ‘Beste Thuisbakker van Groot Brittannië’ mag noemen.

In de eerste aflevering is de signatuuropdracht het bakken van een madeiracake, de technische opdracht is de walnotentaart en het spektakelstuk is de schwarzwalder-kirschtorte.

Vorige week waren het Tourjournaal en Het Gevoel van de Vierdaagse te zien op het tijdstip van DWDD. Twee weken geleden was in plaats van het Vierdaagse-programma het nieuwe programma Nederland Verhuist te zien.

Over twee weken begint NPO 1 op het tijdstip van De Wereld Draait Door met het Olympische Spelen-programma Rio Live.
7 Reacties op “NPO 1 zet Britse Heel Holland Bakt op DWDD-tijdslot”


 1. De echte gtstfites

  Bagger en voor ouwe wijven!!

 2. Anoniem

  Jammer om zo je eigen format uit te melken en inzeep te helpen. Net als wat SBS6 doet met Masterchef. Die moeten ook echt stoppen met die buitenlandse versies. Op NPO1 zo’n buitenlands format op dat tijdstip moet echt niet kunnen.

 3. Mark

  800.000 – 1.000.000 kijkers!

 4. Hanneke

  Gaat niet werken. Het programma is leuk omdat het kneuterig Hollands is. Met Britse deelnemers hebben kijkers niks.

 5. ANONIMOUS 1

  Uitmelken? Gelukkig hebben ze daar geen last van bij RTL
  Alleen maar nieuwe leuke verfrissende ideeen !
  daarom zijn ze ook zo groot !

 6. Fan

  Ik dacht eerst ook; pfff maar zie daar: ben ik gewoon de eerste aflevering helemaal aan het uitkijken. En nu ga ik ze volgen ook. Zit zo goed in elkaar. Klasse!

 7. Anoniem

  @Anonymous Ja dat doen ze ook bij RTL en SBS. Daarna een en al verbazing als er ineens bijna niemand meer kijkt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.