John de Mol had The Next Boy/Girl Band liever op RTL 4

Geplaatst op zo 17 jul 2016 om 11:31

Foto: Nick van OrmondtJohn de Mol had zijn talentenjacht The Next Boy/Girl Band, vanaf vrijdag 26 augustus op SBS 6, liever op RTL 4 gezien. Dat heeft hij gezegd in RTL Late Night. Hoge kijkcijfers bij de première in zijn thuisland, maakt het voor De Mol makkelijker om een show te verkopen aan het buitenland. En RTL 4 scoort nu eenmaal beter dan SBS 6. Op de vraag van Peter van der Vorst of hij The Next Boy/Girl Band daarom liever op 4 had gezien, zegt hij: “Ja, maar die hebben al zo veel talentenjachten.”

RTL heeft volgens De Mol geen ruimte meer. “Ze zijn eigenlijk qua talentenjachten vol. Ze hebben Got Talent, ze hebben net Idols weer gedaan op RTL 5, ze hebben The Voice en The Voice Kids. Dus ja, die hebben geen ruimte meer voor een talentenjacht. En SBS nog wel.”

De meest gestelde vraag aan De Mol over het nieuwe SBS 6-project is of de kijker nog wel zit te wachten op nóg een talentenjacht. “Wat me opvalt is dat die vraag eigenlijk alleen maar gesteld wordt als er een nieuwe talentenjacht komt. Als de 83ste quiz komt of de 97ste talkshow, vindt iedereen dat heel gewoon.”

Talentenjachten blijven populair, aldus De Mol. “Als je kijkt naar de hele wereld, dan blijven talentenjachten op prime time bepalend.”
33 Reacties op “John de Mol had The Next Boy/Girl Band liever op RTL 4”


 1. roomsoes

  Deze opmerking zal (de directie van) SBS6 niet leuk vinden!

 2. Anoniem

  Alle bakvissen en huisvrouwen die kijken naar deze bagger houden het alleen maar in stand

 3. Anoniem

  @roomsoes
  Die zullen toch moeten slikken wat Erdogan de Mol wil .

 4. Anoniem

  MC wordt ook steeds beroerder. Omdat meneer de Mol z’n zin begint met het stopwoordje “ja” gelijk eruit opmaken dat hij het op rtl had gewild. Zo zielig is de nieuwsgaring in Nederland geworden. Alles wat iemand zegt ontleden tot op het woordje zodat er iets ontstaat wat niet klopt

 5. ANONIMOUS 1

  je wordt ouder papa

 6. Insider

  Beetje raar eigenlijk! Hij heeft destijds de aandelen RTL verkocht om vervolgens bij SBS in te stappen, daar zijn nieuwe programma’s uitproberen. Echter bijna ieder nieuw programma flopt enorm op SBS, bij RTL lopen zijn programma’s veel beter. Nu met dit programma ook weer een flop er bij, waarom verkoopt hij zijn belang in SBS niet gewoon. Met deze uitspraak heeft hij er nu al geen vertrouwen meer in dat het op SBS gaat slagen, das toch dweilen met de kraan open. Hij had beter zijn geld in RTL kunnen investeren, dat was voor hem veel beter geweest en had hem ook nog wat meer opgeleverd dan steeds weer de verliezen bij SBS. Met deze toch wel opmerkelijke uitspraak lijkt het er wel op dat hij binnenkort de aandelen SBS gaat verkopen, hij heeft geen vertrouwen meer in een succes bij SBS lijkt het wel. Miskoop noem ik dat, en dat kost geld, niet voor niets heeft hij zijn Talpa productions,content verkocht aan ITV. Ook zo’n domme verkoop, hij had beter bij Fremantle aan kunnen kloppen, veel meer mogelijkheden en ervaring. Plus een grote groep klanten bij RTL group, hij is volgens mij een beetje dement aan het worden.

 7. De Clubarts

  De Grote De Mol
  in een verklaring RTL
  zit qua talentenjachten vol
  maar Nederland
  nog lang niet

 8. rara

  “. “Wat me opvalt is dat die vraag eigenlijk alleen maar gesteld wordt als er een nieuwe talentenjacht komt”.

  Misschien omdat je het format gestolen hebt en het volkomen uitmelkt John..??

 9. rara

  En nderdaad @insider zou het best mogelijk zijn dat zich een beginnende vorm an dementie aan het aankondigen is, (alhoewel teveel geld ook gek maakt)het zit tenslotte in de familie.

 10. Anoniem

  De Mol was/is/blijft een knéùs.

 11. richard

  Misschien een teken om te stoppen met nieuwe talentenjachten?!

 12. Graaf Volkert

  Ik had het liever helemaal niet gehad. Ik zal het niet kijken, maar die figuren die er dan weer uit voortkomen. Pfff. Die zullen denken dat ze gelijk wat voorstellen omdat ze een zangwedstrijd van Ome John gewonnen hebben.
  Wat is er geworden van winnares van die andere hype? Idols?

 13. zeker weten

  John begint er alsmaar meer gay uit te zien met dat geverfde in de plooi zittende kapsel.

 14. Anoniem

  De gimmick in de auditie rondes snap ik. Maar wat is er te zien na de auditie rondes??

 15. Jacob

  Ik hoorde dat die Danny Linkers ook zingt…. in de bajes. En hij moet een aantal jater uitzingen vanwege oplichtingspraktijken.

 16. Ano Nymous

  Laat die man alsjeblieft ophouden het woord ‘talentenjachten’voor zijn zangwedstrijdjes te gebruiken. Wordt wel erg storend nu.
  Die shows lijken in de verste verte niet op een talentenshow.

 17. Hans

  Ik kan me nog een detail herinneren uit de overnamedeal van tv zender TIEN door RTL in 2007. Er is toen afgesproken dat RTL het eerste recht van aankoop kreeg op nieuwe Talpa formats. Wat betekend dat een nieuw format als eerste worden aangeboden aan RTL. Wil RTL deze niet afnemen, dan komen andere partijen aan de beurt die mogelijk ook geïnteresseerd zijn. Ik heb het gevoel dat deze afspraak nog steeds loopt, aangezien het feit dat veel formats die op SBS6 te zien zijn geweest ook geen verrassende formats waren. Terwijl die op RTL te zien zijn of te zien zijn geweest meer in het oog springen.

  Ik heb het idee dat Talpa om een hele andere reden een aandeel in SBS heeft genomen. Niet als prioriteit om SBS6 er bovenop te helpen, maar puur om producties weg te zetten. En om RTL uiteraard ook een beetje te pushen om vooral Talpa producties af te nemen. En misschien wel om Sanoma uit te roken om vervolgens SBS in zijn geheel over te nemen.

  John de Mol is echt geen dom persoon. Hij is gewoon een slim schaakspel aan het spelen.

 18. Ano Nymous

  Nope als je al jarenlang tonnen verdiend aan gebakken lucht verkopen en list en bedrog ben je in ieder geval erg zakelijk slim…

 19. Graaf Volkert

  Tja wat leverde het uiteindelijk allemaal op?
  Een hoop schnabbelaars in een verzadigde markt.
  Als De Mol maar zijn miljoenen binnen harkt…

 20. Mediaprak

  Normaliter moet je als productiehuis eerst onkosten maken. Een pilot makwn is immers niet goedkoop en worden pas terug betaald als een omroep/zender de productie uiteindelijk afneemt. Maar heb je bij je minderheids aandeel bedongen dat je productiehuis zonder enige beperking haar pilots op je zender mag uitbrengen en ben je bereid daar ook nog eens voor te betalen, tja dan ben je als zender dus gedoemd als proeftuintje met lage kijkcijfers de concurentie met die andere comm zender aan te gaan. JdM is overigens zo slim om zijn aandeel in SBSanoma weer voor een deel te verkopen aan TMG (waar t ook al zo goed mee gaat..).

 21. Noëlla

  Er zijn zeker geen kritische vragen gesteld over alle voorgaande winnaars en winnaressen van zijn talentenjachten? Bijna allemaal flops.

 22. Graaf Volkert

  Kritiek op John de Mol wordt weinig geuit.
  Vandaar dat hij die zangwedstrijdjes tot in den treure op de buis kan plempen…

 23. Anoniem

  Niemand wil sbs kopen, dat is een zinkend schip.

 24. Anoniem

  @19.27 Omdat er nu niet veel word geïnvesteerd staat SBS6 er niet goed voor. Er zijn echter zat partijen die de zendergroep graag zouden overnemen. Als je niet weet hoe het in elkaar zit moet je gewoon lekker je mond houden!

 25. Anoniem

  Talentenjachten zij bepalend op prime-time over de hele wereld. Tja als je niet met andere grote amusement shows komt wel ja. Dat wat meneer de Mol ons probeert te zeggen is echt totale onzin. Het zit heel anders. De talentenjachten zijn qua kosten ongeveer net zo duur als andere amusement programma’s. Echter zijn de kosten van die talentenjacht heel erg makkelijk en met winst terug te verdienen. Dit bij andere amusement programma’s niet of minder het geval. Daarom doet John de Mol en nog een paar hoge baasjes het volk, de mensen op de vloer en presentatoren geloven dat de tijd van andere grote shows dan talentenjachten verleden tijd zijn en dat niemand daar in deze tijd op zit te wachten. Als je aan de kijkers vraagt zeggen ze heel wat anders. Die willen juist graag andere shows dan talentenjachten of voor geproduceerde bn’r show zien. Als je aan de medewerkers op de vloer of aan presentatoren vraagt zullen ze met een beetje pijn zeggen wat de Mol en de andere hoge baasjes zeggen door angst hun baan kwijt te raken. Mooi voorbeeld hiervan is Carlo Boszhard laatst bij RTL LN. Ik zou zeggen kijk het even terug als je niet gezien hebt.

 26. Wendeline van Wanroij

  Goede series graag!!! Geen talentenjachten meer!!! Qua series scoort SBS beter!!

 27. Erik

  Een nieuwe girl of boyband? En dan uit een talentenjacht? Die is gegarandeerd binnen een paar maanden uitelkaar. Denk aan raffish en men2b.

 28. Ano Nymous

  Erik. Dat weet jij, dat weet ik. Maar dat weten degenen die naar dit programma gaan kijken niet. Die denken dat John de Mol wéér iets spectaculairs op muziekgebied gaat ontdekken. En wordt dan erg succesvol want ze staan dan op 1 in Itunes en treden op op braderieën…

 29. Mark

  Hooguit 500.000 kijkers, maar daar doet SBS het voor.

 30. CB

  Ben benieuwd hoelang ons Molleke nog in SBS verweven zit. Zou me niets verbazen als hij op termijn met hangende pootjes terug bij RTL aanklopt.

 31. BRAAK

  Sjon, wanneer ga je nou eens goede televisie maken, televisie die er toe doet, die een boodschap heeft, Sjon, wanneer hou je nou op de Nederlandse kijker te gebruiken als proefkonijn voor de baggertelevisie producties die je aan het buitenland verkoopt, wanneer Sjon, wanneer begrijp je dat je na jaren zakkenvullen met rotzooi de morele verplichting heb eens echte televisie te gaan maken, wanneer Sjon???????

 32. Er ist wieder da.

  The Next Boy/Girl Band. De volgende poppenkast…

 33. Sven L.

  Dat hele SBS wordt op een sluwe manier uitgehold tot een lege cocon. Puur en alleen om het voor een appel & ei over te kunnen nemen. Moet niet te lang duren want het merk SBS wordt zwakker en zwakker naarmate de tijd vordert.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.