John de Mol had The Next Boy/Girl Band liever op RTL 4

Foto: Nick van OrmondtJohn de Mol had zijn talentenjacht The Next Boy/Girl Band, vanaf vrijdag 26 augustus op SBS 6, liever op RTL 4 gezien. Dat heeft hij gezegd in RTL Late Night. Hoge kijkcijfers bij de première in zijn thuisland, maakt het voor De Mol makkelijker om een show te verkopen aan het buitenland. En RTL 4 scoort nu eenmaal beter dan SBS 6. Op de vraag van Peter van der Vorst of hij The Next Boy/Girl Band daarom liever op 4 had gezien, zegt hij: “Ja, maar die hebben al zo veel talentenjachten.”

RTL heeft volgens De Mol geen ruimte meer. “Ze zijn eigenlijk qua talentenjachten vol. Ze hebben Got Talent, ze hebben net Idols weer gedaan op RTL 5, ze hebben The Voice en The Voice Kids. Dus ja, die hebben geen ruimte meer voor een talentenjacht. En SBS nog wel.”

De meest gestelde vraag aan De Mol over het nieuwe SBS 6-project is of de kijker nog wel zit te wachten op nóg een talentenjacht. “Wat me opvalt is dat die vraag eigenlijk alleen maar gesteld wordt als er een nieuwe talentenjacht komt. Als de 83ste quiz komt of de 97ste talkshow, vindt iedereen dat heel gewoon.”

Talentenjachten blijven populair, aldus De Mol. “Als je kijkt naar de hele wereld, dan blijven talentenjachten op prime time bepalend.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen