‘Ilja Gort stapt over van Omroep MAX naar AvroTros’

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde kon dinsdagavond in RTL Boulevard een tv-transfer onthullen: wijnboer Ilja Gort maakt de overstap van Omroep Max naar AvroTros. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Na een paar jaar bij de seniorenomroep, zou Gort zich breder willen ontwikkelen. “Het zingt al een paar dagen rond dat Ilja Gort die bij Omroep MAX wijnprogramma’s maakt bij AvroTros programma’s zou gaan maken“, aldus de showkenner. “Bij AvroTros zou hij wat breder ingezet gaan worden.

Gort, ook bekend als schrijver en componist, kreeg in 2011 zijn eigen realityshow Gort in Frankrijk bij Omroep MAX en daarna volgden ook nog Wijn aan Gort en Gort à la Carte. Nu verlaat hij de omroep van Jan Slagter. “Meer daarover is nog niet bekend. Niemand had het zien aankomen“, grapt Verlinde.

Volgens de showkenner is Gort ondergewaardeerd. “Heb je hem wel eens gezien? Die man is echt fantastisch en weet heel veel van wijn af.”

Ik zie al aan jou dat je denkt: dit is de presentator die we op dit moment zoeken“, zei hij tegen Winston Gerschtanowitz.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen