Volkskrant haalt keihard uit naar RTL 4: ‘Freakshow’

Het nieuwe RTL 4-programma Gênante Tanden met presentatrice Froukje de Both is net een freakshow. Dat zegt tv-recensent Julien Althuisius in zijn column in de Volkskrant. RTL 4 gebruikt mensen met mismaakte gebitten om te scoren, vindt Althuisius. “Dat uit zich nog het best in die schreeuwerige, respectloze titel. We willen u best aan nieuwe tanden helpen, maar dan moet u eerst op televisie en aan heel Nederland laten zien wat voor afschuwelijk gebit u nu heeft.

‘Onappetijtelijk’, noemt hij dat. “Onder aan de streep is Gênante Tanden eigenlijk niet veel meer dan een veredelde freakshow.”

De kans dat Althuisius nog een keertje kijkt is miniem, want hij wordt er spuugmisselijk van. “De première trok dinsdagavond niet erg veel kijkers. Dat is niet verwonderlijk“, zegt hij, wijzend op de vele close-ups van verrotte gebitten. “Gênante Tanden is zo onsmakelijk dat het een opgave is om ernaar te blijven kijken.

De tv-recensent kan niet geloven dat dit op prime time bij een familiezender wordt uitgezonden. “Het programma lijkt existentiële twijfels te hebben of het nou een horrorfilm wil zijn, of toch liever een infomercial.

Gênante Tanden, waarin de schoonzus van Lieke van Lexmond de mondhygiëniste is, trok maandag een voor RTL 4 buitengewoon teleurstellende 584.000 kijkers.

De Volkskrant-column van Althuisius kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen