‘Te veel witte voetbalcommentatoren in de media’

Abdelkader Benali vindt dat er te veel voetbalcommentatoren zijn met een witte huidskleur. Dat zegt de in Marokko geboren schrijver, die momenteel elke dinsdag op tv is met zijn NPO 2-serie Chez Benali, in Het Parool. Benali ergert zich behoorlijk aan witte commentatoren, omdat zij Arabische namen niet goed zouden kunnen uitspreken. “Ik vind de media soms een beetje te wit. Waar ik me vooral aan kan storen, is de manier waarop voetbalcommentatoren de namen van spelers uitspreken.”

Een blamage, vindt Benali het. “Een sport die zo gemengd is qua nationaliteiten volstaat niet met commentatoren, journalisten en presentatoren die voornamelijk blank zijn en niet weten hoe je bijvoorbeeld een Arabische naam moet uitspreken. Dat klopt gewoon niet.

Radio 1, dat ook wel eens het verwijt krijgt ’te wit’ te zijn, is zijn favoriete medium. “Ik ben verslaafd aan de radio. Hij staat de hele dag aan. Zodra ik wakker word, gaat hij aan en pas als ik naar bed ga, doe ik hem uit. Meestal luister ik naar Radio 1, maar een goede podcast die ik van het internet pluk, waarin bijvoorbeeld filosofen praten over van alles en nog wat, kan ik ook erg waarderen.

Soms volg ik niet eens precies waarover het gaat, als er maar wordt gepraat“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen