Sylvana vindt Ebru Umar ‘etter die alleen maar zuigt’

Sylvana Simons is niet gecharmeerd van Ebru Umar, de columniste die afgelopen lente in het nieuws was vanwege haar aanhouding in Turkije. Dat geeft ze aan in Trouw. Simons kreeg in mei bakken vol kritiek over zich heen toen ze in DWDD liet blijken niet zo veel moeite te hebben met de arrestatie van Umar. Nu geeft ze aan Umar een roeptoeter te vinden: “Ik weet niet wat opiniemaker Ebru Umar denkt bij te dragen aan verbinding, samenwerking en diplomatie. Het is roepen om te roepen.

Umar is gewoon irritant, aldus Simons. “Elke klas heeft er een. Zo’n etter die alleen maar zuigt en treitert en andere kinderen pest en als het slachtoffer dan een keer wat terugdoet, begint te jammeren: ‘Juf!’

De Turkse politie hield Umar aan vanwege kritische tweets over de Turkse president. Je moet je nu eenmaal houden aan de wetten in een land, vindt Simons. “Als je in Nederland ‘Fuck de koning’ zegt, word je vastgezet. Als je in een land wordt verkracht en je weet je niet beschermd door de wet, zoals in Qatar, dan is dat afschuwelijk. Maar dat is iets anders dan stelselmatig herrieschoppen, met als enige doel herrieschoppen.

Umar laat op Twitter weten niet onder de indruk te zijn van de kritiek van Simons. “Als ik al niet onder de indruk ben van het getreiter van Erdogan en co, DENK je dan dat het Syl en co gaat lukken?!

TIMELINE! Geef de anti-Zwarte-Pieten-partijleden toch alsjeblieft geen aandacht! Wat kan mij het schelen wat zij van mij denken en vinden en zeggen?!

Lees ook: Sylvana Simons: ‘NOS liegt, polariseert en is slordig’ (gisteren)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen