RTL wilde afzien van EK-editie Voetbal International

RTL was niet van plan om dit jaar een EK Voetbal-editie van Voetbal International uit te zenden. Dat heeft Wilfred Genee gezegd op Radio 10. Het EK Voetbal in Frankrijk begint vrijdag, zónder Oranje, maar mét VI. Het programma is de komende weken elke maandag en vrijdag te zien op RTL 7, zoals de VI-kijker dat gewend is. “RTL zelf had het idee dat we helemaal niets moesten doen tijdens het EK, maar toen hadden wij met z’n drieën toch wel iets van: je kunt niet geheel ontbreken.

Het is wel minder uitbundig, aldus Genee. De opnames zijn gewoon in de studio. “Normaal gesproken hadden we vanuit het Kürhaus in Scheveningen dagelijks één of twee shows hebben gemaakt. Dat is nu een beetje veel van het goede en je kon het nu sowieso niet VI Oranje noemen.”

Nederland is totaal niet bezig met het EK Voetbal. “Het leeft nog niet echt, maar er gebeurt op dit moment zo veel in voetballand dat er eigenlijk genoeg te bespreken valt. De afgelopen weken kregen we wat kritiek waarom we niet gewoon door zijn gegaan. Er gebeurt zo verschrikkelijk veel, dus er valt veel te bespreken vanavond weer.”

Voetbal International past zich aan aan de wedstrijdtijden. “Het tijdstip schiet alle kanten op. Vanavond is het om acht uur, vrijdag om half acht, dan weer om acht uur en maar een uurtje.”

Het voetbalprogramma is vanavond om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen