RTL Late Night besteedt alsnog aandacht aan Brexit

Foto: Nick van OrmondtRTL Late Night besteedt vanavond tóch live aandacht aan het vertrek van Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dat heeft RTL 4 vandaag laten weten. Eigenlijk had RTL Late Night vanavond een één uur durende vooraf opgenomen aflevering met Coldplay gepland. “RTL Late Night komt vanavond met een extra lange uitzending. Het eerste half uur gaat Humberto Tan, aan tafel, in op de actuele ontwikkelingen en de gevolgen van Brexit. Aansluitend wordt de special met Coldplay uitgezonden.

De special met Coldplay is gisteren opgenomen. Hij heeft hen naar het Brexit-referendum gevraagd. “Ze hadden nog niet gezegd wat ze hebben gestemd. Ze hebben ‘remain’ gestemd.

Daarmee heeft Tan naar eigen zeggen een primeur in handen. “Bij de opnames wisten we de uitslag natuurlijk nog niet, maar zij gaven aan dat ze hoopten op een remain.

Tan heeft genoten van de opnames. “Wat een leuke mannen zijn dat. We hadden afgesproken dat we donderdag in de Amsterdam ArenA zouden opnemen tussen 17.00 en 17.30 uur. Echt een half uur hadden we. Dat losten we op door muziek die we tijdens de opnames heel kort lieten horen op tv heel lang lieten horen.”

Uiteindelijk kwamen ze drie kwartier later. “Omdat ze later waren geland. We waren daarom bang dat ze af zouden zeggen. Maar het management en de mannen zeiden meteen: ‘Sorry dat we later zijn, we doen het gewoon een half uur.’ Uiteindelijk zaten ze er veertig minuten. Ze namen de tijd.”

De presentator mocht praten met de leadzanger en de gitarist. “Het wordt een dik uur met nummers uit het concert en hun verhalen.”

RTL Late Night is om 22.30 uur te zien op RTL 4. De Coldplay-special begint om 23.00 uur.

Lees ook: NPO-baas Klein blundert: Brexit, maar geen talkshow (vanochtend)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen